FOTO! Marea dilemă a Craiovei: au fost 1.000 de oameni în piata? Sau 2000 în marș?

Jurnalistul Ion Spânu a deschis numărătoarea pe contul său de facebook. Colegul Bogdan Berneanu i-a numărat pe cei din piață cu plăcuța de înmatriculare suedeză.

Totul a început din colțul ecranului Digi 24, altfel cine știe când se afla că o mână, două de oameni protestează în centrul Craiovei, solidari cu Diaspora.

Deci, Digi 24 a postat jos, în colțul dreapta al ecranului plin cu protestatari din piața Victoriei că, la Craiova, s-ar fi strâns 1.000 de oameni să susțină mișcarea din București. La scurt timp, jurnalistul Ion Spânu a contra postat pe contul său de facebook o imagine golicioasă din piața Prefecturii, unde se zăreau vreo sută, hai două, de oameni. De-aici a început numărătoarea paralelă pe pagina lui Spânu, cu implicarea aritmetică a mai multor jurnaliști craioveni, chiar dintre cei mai cunoscuți.

Carmen Dobrișan zice: „Sunt la marș”. Mircea Prodan: „Au fost cel puțin 2000 de oameni”. Bogdan Berneanu nu a avansat o cifră, el apelând la alt instrument de măsurare a densității protestatare din piață: „Din ce-am văzut eu, sigur au fost peste o muie de persoane”.  

Poza protestului de la Craiova ar fi fost evident mai consistență dacă liderii opoziției locale online, Dan Păloiu și Horațiu Buzatu, nu ar fi ales să petreacă seara de 10 august în piața Victoriei.

 

Share!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *