fbpx

FOTO! Mititelu, contribuabil la vacanța de iarnă a lui Rotaru!

Tribunalul de la Laussane îl obligă pe patronul Universității din liga II să-i plătească 5000 de franci patronului Universității din liga I. Hotărâre definitivă!

În mod tradițional, Mihai Rotaru petrece revelioanele în țări calde din zona Golfului și Africa, iar distracțiile îl costă, din câte știu apropiații lui, până la 15.000 de euro, cam cea mai lungă și scumpă vacanță. O parte din banii pentru revelionul 2021 vor fi suportați de rivalul Adrian Mititelu. Asta după ce Tribunalul de la Laussane l-a obligat pe patronul FCU Craiova să vireze în conturile grupării din prima ligă 5.000 de franci elvețieni.

Cum s-a ajuns la această situație? Mititelu a contestat la TAS decizia Comitetului Executiv al FRF din 3 iulie 2019, în care forul de la București a aprobat cu unanimitate de voturi folosirea denumirii Universitatea Craiova de către clubul din prima ligă. În decizia CE se preciza că „în situaţia în care apare o hotărâre judecătorească care sa anuleze marca, să suspende sau să limiteze dreptul de utilizare a mărcii respective sau să anuleze contractul de utilizare a mărcii, clubul solicitant să revină de îndată la participarea în competitii sub denumirea acestuia astfel cum este aceasta înscrisă în evidenţele Registrului Comerţului”, adică U Craiova 1948 Club Sportiv SA.

Astăzi, TAS a publicat decizia la contestația depusă de clubul lui Mititelu: „Constantă că Universitatea Craiova Club Sportiv este deţintoarea mărcii şi are dreptul de a folosi denumirea Universitatea Craiova. TAS nu rezolvă disputele interne pentru mărci, ci analizează hotărârile FRF. Astfel, se respinge apelul împotriva deciziei FRF din 3 iulie 2019, menţine decizia şi obligă apelantul să plătească toate cheltuielile de judecată”. Așadar, Tribunalul de la Laussane obligă clubul lui Mititelu să plătească amenzi în cuantum de 10.000 de franci: 5.000 către FRF, alte 5.000 către Universitatea Craiova. De asemenea, instanța din Elveția apreciază că decizia Comitetului Executiv al FRF este una legală, drept urmare clubul din Liga 1 poate folosi denumirea Universitatea Craiova.

 

În septembrie, clubului lui Mititelu i-a fost interzis de către Curtea de Apel București să folosească numele Universitatea Craiova, drept urmare echipa din liga a doua a schimbat iar sigla, utilizând numele Fotbal Club Universitatea.

UPDATE: Raspunsul clubului lui Mititelu dupa decizia TAS, postat pe facebook:

Precizare:
TAS a soluționat 2 din cele 5 procese pe care le avem pe rolul acestei Instanțe de drept sportiv.
Ambele procese au fost in contradictoriu cu CSU și FRF.
In primul proces in care CSU a contestat afilierea noastră definitiva la FRF, TAS a respins contestația și a menținut decizia de afiliere definitiva.
In al doilea proces in care clubul nostru a contestat decizia Comitetului Executiv al FRF, prin care care sa acordat dreptul CSU de a folosi in campionat denumirea de Universitatea Craiova, TAS a respins contestația noastră.
Menționam ca, in ambele procese, părțile care au pierdut procesul au fost obligate la plata unor cheltuieli de judecată.
In zilele următoare, după ce va fi realizată traducerea acestor decizii, ele vor fi publicate pe aceasta pagina pentru a asigura transparentă necesară, pentru ca suporteri și toți cei interesați sa înțeleagă obiectul și natura litigiilor in discuție. Mai informam faptul ca, la finalul aceste luni, asteptam alte doua decizii importante de la TAS.

Dinamo-Craiova: primul 11 al lui Cristiano Bergodi!

Eliza Peța Ștefănescu, pumn în gură liberului acces la informații publice!

Cristiano Bergodi: „Domnul Rotaru a fost principalul protagonist!”


Share and Enjoy !

0Shares
0 0
The following two tabs change content below.
Fondator 3minute.net. Cu experienta de peste 15 ani in presa.
Summary
FOTO! Mititelu, contribuabil la vacanța de iarnă a lui Rotaru!
Article Name
FOTO! Mititelu, contribuabil la vacanța de iarnă a lui Rotaru!
Description
Tribunalul de la Laussane îl obligă pe patronul Universității din liga II să-i plătească 5000 de franci patronului Universității din liga I. Hotărâre definitivă!
Author
Publisher Name
3minute.net
Publisher Logo

Cosmin Cojocareanu

Fondator 3minute.net. Cu experienta de peste 15 ani in presa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

0Shares
0