-3.6 C
Craiova
miercuri, februarie 8, 2023

FOTO! Șoseaua din România care e mai frumoasă decât Transfăgărășan și Transalpina

Dacă ai ajuns aici, vei găsi cei mai frumoși 28 de km de drum montan pe care poți să îi parcurgi în România

România oferă o multitudine de zone pitorești. Transalpina și Transfăgărășan sunt doar două dintre locațiile care au făcut țara noastră celebră. Dar mai sunt și alte șosele de-a dreptul spectaculoase. Cheile Bicazului este un adevărat paradis pentru cei care caută recreere și odihnă. Tot drumul din Cheile Bicazului este format de serpentine care fac din regiune o zonă cu adevărat spectaculoasă.

Cheile Bicazului, în partea centrală a Munților Hășmaș

Cheile Bicazului se află în partea centrală a Munților Hășmaș, în nord-estul României în județele Neamț și Harghita. Cheile Bicazului sunt incluse ariilor protejate de interes național.

Cheile Bicazului sunt împărțite pe sectoare: Poarta Iadului, Pridvorul Iadului și Gâtul Iadului. Cea mai spectaculoasă porțiune a cheilor este de departe Gâtul Iadului. Având o lungime de 800 metri, Gâtul Iadului se află între Piatra Surducului și Peretele Bardosului.

Zona se mândrește cu cele mai remarcabile trasee montane din Munții Carpați, datorită varietății rocilor întâlnite, atât ca formă, cât și ca alcătuire. Văzute din drona, drumurile șerpuite creează un peisaj inedit și unic, pe toată lungimea traseului, conform blog.videohd.ro.

Șoseaua din România care e mai frumoasă decât Transfăgărășan și Transalpina

Unul dintre aceste locuri de poveste este și Transrarăul (DJ175B), șoseaua supranumită ”Drumul Comorilor”,  un drum montan care face legătura dintre Valea Bistriței și Valea Moldovei.

Maria Constantin
FOTO! Maria Constantin, poze incendiare din vacanța exotică

Maria Constantin, criticată de fani: „Ești femeie în toată firea. Nu îți stă bine, ai băiat mare, revino-ți” După ce Read more

Carmen Grebenișan
FOTO! Carmen Grebenișan a rămas cu un sân pe afară, la Survivor

„Carmen Grebenișan este sub supravegherea medicului. Este epuizată. Nu va mai intra astăzi pe traseu” Concurenta Survivor, Carmen Grebenișan, a Read more

Drumul pornește din Pojorâta, urcă Munții Rarău până în apropiere de Pietrele Doamnei – Rarău și apoi coboară spre Valea Bistriței, până în localitatea Chiril. Acesta face legătura între drumul național DN17B și Masivul Rarău, iar după modernizarea terminată în 2014 a fost impusă restricția de tonaj, astfel încât drumul turistic să fie folosit doar de autoturisme și de autovehicule cu masa sub 3,5 tone, potrivit Wikipedia.

Ce vei putea găsi pe „Drumul Comorilor”

Dacă ai ajuns pe Transrarău, vei găsi cei mai frumoși 28 de km de drum montan pe care poți să îi parcurgi în România. Această porțiune de șosea montanp a fost botezată ”Drumul Comorilor”, făcând referire la peisajele care îți taie răsuflarea. Pe traseu vei descoperi o parte dintre comorile munților Rarău și Giumalău: peisaje încântătoare, Pietrele Doamnei, stâncile Adam și Eva, pârâul Izvorul Giumalău.

Există și o legendă legată de Pietrele Doamnei care spune că domnitorul Petru Rareș și-ar fi găsit în 1541 un loc în munții Rarău, în care și-ar fi adăpostit familia și o parte din avere. Fiind urmăriți de cotropitori, Doamna Elena, soția lui Petru Rareș, și fiul acestora s-au ascuns într-o peștera că să se roage, moment în care niște stânci s-ar fi desprins și ar fi căzut exact pe locul în care se află averea domnitorului, îngropandu-i (odată cu ea) și pe cotropitori, potrivit blog.travelminit.ro.

Loading RSS Feed
Loading RSS Feed

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Stay Connected

32,055FaniÎmi place
0AbonațiAbonați-vă
spot_img

Latest Articles