fbpx

FOTO/VIDEO! Diaspora, votul și regretele românilor ce n-au votat: „iartă-ne!”

În urmă cu 30 de ani, românii s-au luptat pentru dreptul la vot! Acum, după trei decenii, românii nu mai sunt doar în România, ci în toată lumea. Dar ce face un român atunci când vrea să voteze, dar nu reușește? Diaspora a reacționat!

Românii din diaspora au așteptat, în data de 26 mai, ore întregi pentru a vota, dar mulți nu au reușit. Românii au stat la cozi interminabile,  cozi ce i-au unit mai mult ca niciodată. Nu îi interesa cu cine votează cel de lângă ei, și el era tot român, era de-ai lui. Pe român, pe 26 mai, l-a interesat doar să voteze, să așeze o cărămidă pentru viiotrul lui sau pentru viitorul copiilor sau nepoților lui. Pe 26 mai, românii au arătat că puterea este la ei.

Mulți români au rămas fără ștampilă pe buletine. Nu au reușit să voteze, dar nu și-au pierdut speranța. Una dintre cele mai emoționante postări apărute pe un grup de Facebook i-a aparținut Ralucăi:

Mike , iartă-ne . Eu și tati nu am reușit sa votam azi , pentru tine! 
Dar îți vom povesti când vei fi suficient de mare , ca pe obrazul a mii de oameni au curs lacrimi azi . Credem ca voi , voi veți fi o generație mai informata și mai asumată decât am fost noi! 
Azi , ni s-au închis uși in nas , am înfruntat ploaia , am străbătut zeci de Km și ni s-a luat dreptul de a ne exprima alegerea . 
Azi , tu și alte câteva mii de copii ați fost exemple de rezistența și voința . Pentru asta , va mulțumim ! Pana veți înțelege voi , va promitem ca va fi mai bine!
Cu regret : DIASPORA
”, a postat Raluca Bucaluta pe grupul de Facebook „Români în Londra Oficial”.

O altă postare, însoțită de o fotografie, a venit din Spania:

Dacă cineva mi-ar fi aratat aceasta cutie fără sa îmi spună în ce scop a fost folosita, ultimul lucru la care m-as fi gândit ar fi fost ca ea ar fi putut fi considerata a fi o urna de vot pentru alegerile europarlamentare. Dacă m-ar fi întrebat cineva în ce loc a fost folosita aceasta urna de vot m-as fi gândit la vreun cătun din Republica Togo, dar în niciun caz nu mi-ar fi trecut prin minte ca aceasta este una din urnele de vot de la Ambasada României în Regatul Spaniei. Mă simt copleșit de rușine”, a postat Alin Sacacean pe grupul de Facebook „Români de pretudindeni”.

Imagini de la secția de votare Barking Londra, postate pe Facebook de un român!

Ministerul român de Externe a cerut prelungirea orei de vot pentru diaspora, lucru care nu a fost acceptat.

S-a mers cam pe 30% participare la vot, e vorba de sondajele de opinie care s-au făcut. Privind organizarea, la Zurich poate au fost cozi, dar nu ştiu dacă au fost probleme deosebite. Dacă prezenţa a fost atât de mare, lucrurile au fost mai dificile.Ar fi trebuit să nu mai fie probleme dar era pe altă participare la vot decât a fost, a fost o participare foarte largă”, a declarat ministrul de Externe.

În 3 minute poți să citești și: USR Dolj: „Am luat Craiova și o vom păstra!”

Doljul, unul dintre cele 4 județe în care PSD a luat peste 40%!

Share and Enjoy !

0Shares
0 0 0
The following two tabs change content below.

Catalin Anghel

Redactor 3minute.net. Absolvent al Facultății de Jurnalism din Craiova.

Catalin Anghel

Redactor 3minute.net. Absolvent al Facultății de Jurnalism din Craiova.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

0Shares
0 0