fbpx

Apa radioactivă de la Fukushima va fi aruncată în ocean

Tepco, compania japoneză care se ocupă de centrala nucleară Fukushima, a anunțat că va fi nevoită să arunce apa contaminată în Pacific.

Centrala nucleară Fukushima a fost distrusă după tsunamiul din 2011, iar Tepco a colectat mai bine de 1 milion de tone de apă contaminată folosită pentru prevenirea topirii miezului radioactiv din trei reactoare.

În prezent, apa radioactivă este ținută în 1000 de rezervoare, însă Tepco susține că în vara anului 2022 nu vor mai avea spațiu de stocare, ceea ce îi obligă să găsească o alternativă.

Opțiunea discutată de guvernul japonez este cea a aruncării apei diluate în oceanul Pacific, dar decizia va fi luată după ce situația va fi evaluată de o comisie de experți.

Apa din rezervoare conține tritium, un izotop al hidrogenului care ar fi relativ inofensiv, însă anul trecut, Tepco a recunoscut că apa mai conține și alte substanțe de risc ce nu au putut fi îndepărtate.

Decizia de aruncare a apei în ocean nu este bine primită de pescarii japonezi, care în ultimii 8 ani au muncit din greu să pună pe picioare industria pescuitului. De asemenea, Coreea de Sud nu este încântată de această opțiune, îngrijorându-se că le-ar putea afecta fauna marină.

În 3 minute poți să vezi și: Decapotabile cu viteză de avion, lansate de Ferrari

Anunțul ministrului Ciamba pentru românii din Marea Britanie care vor statut de rezident

Mitriță are America la picioare! Numărul unu în Conferința de Est!

FOTO! Fiul lui Gino Iorgulescu a provocat un accident teribil! Un bărbat de 24 de ani a murit!

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

0Shares
0