fbpx

Fumezi la volan? Ai grijă unde arunci chiştoacele

Cei care sunt surpărinşi nerespectând reglementările codului rutier riscă să primească între 9 şi 20 de puncte amendă, ceea ce înseamnă sancţiuni financiare cuprinse între 1.305 lei şi 2.900 lei.

Mai mult chiar, punctul de amnedă ar putea creşte începând cu 1 ianurie 2020 dacă nu se decide din nou îngheţarea acestuia de către Guvern aşa cum s-a întâmplat în ultimii doi ani. Să nu uităm însă că orice tip de gunoi, în acest caz chiştoacele, reprezintă un adevărat pericol pentru mediul înconjurător, mai ales în condiţiile în care pe străzile României ajung 3 miliarde de chiştoace anual.

„Ele conţin atât filtru, cat si bucăţi din tutun nears. O minibombă chimică. Asta sunt chiştoacele, pentru că în ele se concentrează fumul provocat de arderea frunzelor din tutun şi rămân particule de 10 microni, care au arsenic, cadmiu, plumb… Aceste chiştoace şi mai ales partea de filtru se dizolvă atât în lichide, în apa din pământ, ne afectează sănătatea prin dizolvarea substanţelor chimice în pământ”, susţine medicul pneumolog Magdalena Ciobanu potrivit playtech.ro.

De asemenea, Poliţia Română a vertizt pe Pagina de Facebook: „9-20. Nu sunt ore, sunt doar puncte amendă pentru aruncarea chiştoacelor pe jos. Dacă tu arunci pe jos, şi alţii vor arunca. Ai scrumieră? Foloseşte-o! Strada nu este o scrumieră! O campanie la care ne-am alăturat şi noi în acest an”.

Amintim că, o campanie la nivel naţional în ceea ce priveşte aruncarea acestora este „Nu arunca chiştoace” care a fost iniţiată de către Răzvan Buşulescu & Marian Rădună, fondatori, ajutaţi de Cosmin Pojoranu, pe visual, Eugen Erhan, pe design, şi Auraş Geambaş, care se ocupă de site-ul acţiunii.

Aceştia organizează în mod frecvent campanii de strângere a chiştoacelor de pe străzile marilor oraşe ale României, sprijiniţi de cetăţenii care se alătură în mod voluntar.

În 3 minute poți să vezi și: FOTO: Primele neînțelegeri între Bontea și Fodor în Asia Express!

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

0Shares
0