-5.1 C
Craiova
duminică, ianuarie 23, 2022

GALERIE FOTO! Start pe „Drumuri Brâncuşiene”!

Craiova are un nou mesaj cooltural! Astăzi s-a dat undă verde creativității la Colegiul Tehnic de Arte şi Meserii „Constantin Brancusi”. Cinci artişti din patru ţări vor transforma timp de o lună cea mai puternică marmură din România şi una dintre cele mai apreciate din Europa în cinci opere de artă. Sub egida Anului European al Patrimoniului Cultural, ediţia de anul acesta se înscrie în tema dedicată Centenarului Marii Uniri de la 1918.

 

„Simpozionul Internaţional „Drumuri Brâncuşiene”, care astăzi se află la cea de-a şasea ediţie, aduce comunităţii noastre produse culturale autentice în fiecare an sporind vizibilitatea oraşului pe harta turismului cultural. Sub egida Anului European al Patrimoniului Cultural, ediţia de anul acesta se înscrie în tema dedicată Centenarului Marii Uniri de la 1918. Astăzi dăm startul creativităţii împreună cu cinci artişti din patru ţări care vor transforma timp de o lună cea mai puternică marmură din România şi unele dintre cele mai apreciate din Europa, în cinci opere de creaţie. Casa de Cultură „Traian Demetrescu” în parteneriat cu Colegiul Tehnic de Arte şi Meserii şi Institutul Naţional al Patrimoniului din cadrul Ministerului Culturii şi Identităţii Naţionale oferă astăzi resursa umană de sepcialişti şi mediul pentru implementarea Simpozionului Internaţional de Sculptură „Drumuri Brâncuşiene””, a declarat Remus Vlăsceanu, directorul Casei de Cultură „Traian Demetrescu”.

Prezent la eveniment, primarul Craiovei, Mihail Genoiu, a spus: “Am ales această locaţie în primul rând pentru că este tradiţional legată de sculptorul Constantin Brancusi. Încă de la intrare vedeţi expuse grinzile din atelierul lui Brancusi şi există şi un mic muzeu în cadrul liceului. Am ales acest loc şi pentru atelierul mecanic pe care îl pune la dispoziţie Colegiul şi cred că locaţia este mai prietenoasă decât cele pe care le-am avut până acum. Ne bucurăm să vedem cu ochii noştri cum Craiova redevine, pentru o lună, oraşul artelor adresat sculptorilor cu o activitate recunoscută şi cu experienţa participării la manifestări internaţionale. Evenimentul are menirea de a da o şansă de afirmare artiştilor plastici, dar şi a ne îmbogăţi spaţiile noastre publice din Craiova cu opere de calitate. Regenerarea spaţiilor urbane, mai ales prin intermediul artei, este una dintre priorităţile noastre, ale administraţiei publice locale”.

U Craiova transferă încă un jucător care a trecut prin Serie A!

Cosmin Cojocareanuhttps://3minute.net
Fondator 3minute.net. Cu experienta de peste 15 ani in presa.

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Stay Connected

27,278FaniÎmi place
0AbonațiAbonați-vă
spot_img

Societate comerciala cu sediul în Craiova, domeniul de activitate confecții-marochinărie, angajează mecanic confecții piele. Salariu: 1000 euro. Condiții; profesionist, experiență.

Relații la tel: 0738/497538

Latest Articles