18.9 C
Craiova
vineri, iunie 14, 2024

Gata cu norocul. România, fără grupă accesibilă la EURO!

România s-a calificat la EURO dar a primit imediat o veste proastă. Urnele valorice s-au schimbat, iar naționala lui Edi are șanse să dea peste granzii Europei!

România s-a calificat la EURO 2024 după victoria cu Israel, scor 2-1, și are nevoie de cel puțin un egal în meciul cu Elveția pentru a încheia preliminariile pe prima poziție în clasamentul grupei I. Meciul de marți a devenit foarte important.

România nu mai are noroc la EURO

Primul loc în calificări este foarte important pentru că le-ar asigura ”Tricolorilor” repartizarea în urna a doua valorică la tragerea la sorți a grupelor de la Campionatul European. În cazul în care va fi învinsă pe teren propriu de Elveția, România va pica în a patra urnă, iar adversarele vor fi mult mai puternice.

În urma rezultatelor de duminică din preliminariile EURO 2024, componența urnelor s-a modificat față de sâmbătă seară. Astfel, Belgia i-a luat locul Austriei, singura echipă ”accesibilă” din prima grupă valorică (Germania, Portugalia, Franța, Belgia, Anglia și Spania). Acum, România ar porni cu șansa a doua indiferent de numele adversarei din urna capilor de serie.

Grupa de foc

Totuși, ”Tricolorii” s-ar putea gândi la calificarea în fazele eliminatorii de la EURO, dacă din celelalte urne le-ar ieși în cale Slovacia și Slovenia. Cele două au făcut rocada. Slovacia și-a asigurat locul în urna a treia, iar Slovenia a ”retrogradat” în a patra.

Potrivit digisport, în cel mai negru scenariu, România ar putea da peste o grupă ”a morții”. Cu Franța, Olanda și Elveția. Bineînțeles, calculele în acest moment sunt provizorii pentru că pot interveni schimbări majore, în funcție de rezultatele care se vor înregistra în ultimele jocuri din preliminarii.

Related Articles

Accesează-ne și aici!

Latest Articles