fbpx

Genoiu: „Gazonul nu se schimbă în toamna asta”

Există o singură variantă ca iarba să fie înlocuita în termenul solicitat de Victor Pițurcă. Mâine are loc întâlnirea decisivă în trei!

Primarul Craiovei a explicat de ce se tergiversează schimbarea gazonului de pe Oblemenco. Genoiu a aruncat pisica în curtea CNI: Luasem hotărârea să schimbăm gazonul de pe Oblemenco în pauza competiţională. În momentul în care am fost la CNI, am zis: domne, haideţi să lămurim un lucru, sunt două aspecte: ori ne scoateţi de sub garanţie gazonul şi îl schimbăm noi, ori îl schimbaţi voi în garanţie, dar trebuie schimbat acum. Nu mai plimbăm aceeaşi poveste ca anul trecut, că trebuie schimbat, că nu trebuie… Gazonul trebuie schimbat şi punct. Am cheltuit prea mulţi bani cu întreţinerea lui şi banii pe care i-am băgat au fost pentru a încerca în permanenţă să îl salvăm. La ora aceasta eu nu mai sunt dispus să mai bag nici un un ban în acest gazon, punem altul. CNI a spus: noi avem o problemă legată de garanţia întregului stadion şi va trebui cumva să scoatem garanţia gazonului. Cred că a fost o scăpare, o greşeală, atunci când s-a pus în garanţie tot complexul cu un termen probabil. Trebuia defalcat. CNI-ul ne-a blocat pentru că există riscul în momentul în care noi venim intervenim asupra gazonului să pierdem toată garanţia de la stadion. Putem face noi schimbarea gazonului şi să solicităm recuperarea costurilor din garanţie”.

Primarul vrea să schimbe iarba de pe stadion, dar fără a risca încălcarea legii: „Îmi doresc enorm să schimb gazonul ăsta, mai mult decât toată lumea. Cred că mai mult decât domnul Piţurcă, decât oricine. Pentru că-mi ajunge. Sunt doi ani de când tragem de acest gazon. Avem două probleme. Una este juridică-cum îl schimb ca să nu am eu probleme cu legea şi a doua problemă este calitatea gazonului, cu ce-l schimb. Noi am avut un caiet de sarcini pregătit când ne-am dus la Bucureşti, miercurea trecută, să discutăm cu cei de la CNI, caiet de sarcini făcut de consultantul care ne dă nouă consultanţă pentru întreţinerea gazonului. Şi care e acelaşi care face consultanţa pentru arena naţională şi care a schimbat gazonul de la arena naţională. Mie, sincer să fiu, acest gazon nu mi-a plăcut. (…) În momentul în care mă duc să schimb un gazon cu 240-250-280 mii euro, nu ştiu cât va ieşi la licitaţie, şi să mă trezesc că poate este la fel ca primul… Nu fac greşeala asta! Poate să mă înjure oricine că nu schimb acum. Pentru că dacă dau timpul înapoi, poate şi gazonul ăsta de acum a ajuns din cauza nerăbdării unora „să jucăm acum”. Au fost unii care n-au avut răbdare. Se anunţase data primului meci, iar noi nu semnasem procesul verbal de recepţie. Nu vă supăraţi, schimb gazonul, dar fără nici un risc. Eu nu sunt genul de om care riscă aiurea. Îl voi schimba aşa cum trebuie şi cu ce trebuie!”

Mihail Genoiu a anunțat că mâine va avea loc o întâlnire în 3, cu Pițurcă și reprezentantul CNI, în care se va lua o decizie finală. Singura variantă ca gazonul să fie schimbat în octombrie este ca firma constructoare să-și asume această lucrare: „Nu ascund faptul că am avut discuţii cu firme care administrează stadioane celebre, cum e cel de la Amsterdam. Am zis în felul următor, nu o fi cel de la Amsterdam, o fi de la Manchester sau Barcelona, dar urcăm pe site-ul primăriei o procedură prin care să alegem un consultant, un specialist în gazon care în momentul în care eu urc în SEAP un caiet de sarcini pentru schimbare gazon, din acel moment el să răspundă. Sunt atâtea informaţii şi atâtea discuţii despre acest gazon încât o luăm razna. Există mai multe variante de gazon. Am convocat pentru mâine o întâlnire cu conducerea CNI, cu conducerea clubului, cu constructorul şi, fiecare, să îşi spună clar şi pentru ultima dată punctul de vedere. Nu renunţ la ceea ce e legal. Accept orice idee, dar nu sunt specialist în gazoane. Toată lumea îşi dă cu presupusul, dar când e de semnat, semnează unul singur: primarul. Primarul răspunde. Dacă constructorul îşi asumă, el poate să schimbe într-o noapte, dar nu pot să vă dau nici un termen. Dacă rămâne la noi, atunci automat nu se schimbă în toamna asta pentru că nu au timp să se deruleze procedurile. Mai există o problemă care încurcă lucrurile. Trecerea de la gazonul actual, la unul hibrid, aşa cum sunt actele la ora aceasta, înseamnă modificare de proiect, care presupune iar o serie de acorduri. Sper ca din discuţia cu CNI şi constructorul să tragem o conluzie cu termene şi clubul să înţeleagă că nu poate cere ca peste noapte să se întâmple ceva, pentru că lucrurile au mai fost forţate o dată. Între constructor şi subcontractantul care a pus gazonul există un litigiu, se judecă la instanţă. E foarte delicat”.

Victor Pițurcă a anunțat inițial că mută echipa din oraș în cazul în care nu se rezolvă problema gazonului. A revenit asupra acestei decizii, precizând săptămâna trecută că o mută pe Extensiv. Însă pare o utopia această soluție, dat fiind că stadionul Extensiv nu are nocturnă, iar când s-a încercat montarea unei astfel de instalații mobile nu s-a putut din cauza unui stâlp de înaltă tensiune.

În 3 minute poți să vezi și: Eugen Trică: „Să intrăm desculţi”

 Meciul dinaintea meciului: Mititelu – Rotaru 1-3!

 Primul și ultimul meci din 2019 pe Oblemenco!

 VIDEO! Foc la Teatru! „Cra-io-va u-ni-ca!”

Share and Enjoy !

0Shares
0 0
Summary
Genoiu: „Gazonul nu se schimbă în toamna asta!”
Article Name
Genoiu: „Gazonul nu se schimbă în toamna asta!”
Description
Mihail Genoiu nu semnează ca primarul! Universitatea Craiova fie se mulțumește cu actualul teren, fie pleacă din oraș.
Author
Publisher Name
https://3minute.net
Publisher Logo

Cosmin Cojocareanu

Fondator 3minute.net. Cu experienta de peste 15 ani in presa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

0Shares
0