16.2 C
Craiova
duminică, mai 19, 2024

Visul unei seri de mai! Generații întregi așteaptă acest meci!

Universitatea Craiova nu joacă doar pentru trofeu! Oltenii joacă un meci pentru generații întregi!

Cupa României rămâne un trofeu important pentru fotbalul românesc, iar Știința este foarte aproape să îl aducă la Craiova. Generații întregi așteaptă acest trofeu. Generații întregi așteaptă acest meci. Oltenia știe că performanța este aproape și că nimeni nu trebuie să stea în calea leilor.

Sunt 18 ani de la ultima finală de Cupă disputată de Craiova. Sunt suporteri care nu au trăit așa ceva. Sunt copii care vin în tribunele stadionului fără să știe cum este să cucerești un trofeu. Partida se dispută la București și s-au anunțat aproximativ 20.000 de olteni prezenți la finală. Mulți dintre noi știm ce înseamnă o finală disputată de alb-albaștri doar din spusele părinților. Pentru mulți dintre noi, cel mai important meci în care ne-am încurajat echipa, a fost cel cu AC Milan, de la Severin. Istoria continuă pentru Universitatea Craiova, istoria continuă și se scrie cu noi.

Suporterii tineri cresc cu această echipă a lui Băluță, Mitriță, Bancu și a tuturor fotbaliștilor de la Craiova, care pot aduce un trofeu în Bănie, după 25 de ani. Copiii Olteniei cresc cu acești băieți pe teren, iar acești băieți au datoria să le aducă zâmbetul pe buze și Cupa la Craiova. După mulți ani, lumea a reînceput să vorbească la superlativ despre Universitatea și suporterii ei. Toți știau că aici se respiră în alb-albastru, dar tot mulți credeau că oamenii nu o să mai respire vreodată un aer așa de curat. Se anunță o finală de neuitat pentru mulți. Așa cum ne povestesc părinții noștri, cu tremur în voci, despre finalele la care au fost în tribune pentru Știința, așa o să povestim și noi cum am fost lângă echipă la meciul cu Sibiu.

Sunt 25 de ani de la ultimul trofeu câștigat de Craiova, atunci când oltenii câștigau Cupa României. După atâta amar de vreme, putem spune că „de bucurie rar avurăm parte”, dar iată ca suntem aici. Suntem în fața unei performanțe care poate da naștere unei echipe mari. Poate da naștere unei echipe care să domine fotbalul românesc așa cum o făcea odată. Nimeni nu vrea să exagereze și să facă o comparație cu Craiova Maxima, dar avem dreptul să sperăm la vremuri bune pentru fotbalul craiovean. Avem dreptul să fim alături de alb-albaștri în drumul lor spre glorie.

Citește și: Români prin naștere, olteni prin grație divină!

Catalin Anghel
Catalin Anghel
Redactor 3minute.net. Absolvent al Facultății de Jurnalism din Craiova.

Related Articles

Accesează-ne și aici!

Latest Articles