fbpx
11 C
Craiova
luni, martie 1, 2021

Secretomania bântuie Primăria! Genoiu nu justifică pe ce se duc banii craiovenilor!

Nici legea, nici ideea că ar trebui să-i reprezinte pe craioveni și interesele lor nu-l determină pe primarul Mihail Genoiu să declare câți bani a înghițit stadionul „Ion Oblemenco”.

- Advertisement -
- Advertisement -

 

Universitatea Craiova, clubul care-și desfășoară meciurile de acasă pe stadionul „Ion Oblemenco”, a dat dovadă de transparență și a prezentat bilanțul de venituri și cheltuieli la finalul sezonului. Transparența nu este însă punctul forte sau măcar o caracteristică a administrației publice locale din Craiova. Aceasta este incapabilă să prezinte un raport al veniturilor și cheltuielilor produse de cea mai mare investiție pe care o are în grijă: stadionul „Ion Oblemenco”, deși a trecut mai bine de jumătate de an de când l-a preluat în administrare.

 

Clubul de fotbal nu avea vreun motiv care să țină de legalitate pentru a prezenta acel bilanț. În schimb, municipalitatea craioveană are.

 

În primul rând, bugetul local pe care-l administrează primarul Mihail Genoiu este format din taxele și impozitele plătite de craioveni. Genoiu, ca reprezentant al craiovenilor și intereselor acestora, direcționează o parte din bani pentru întreținerea stadionului. Dar de 7 luni nu vrea să le spună craiovenilor – pe care ar trebui să-i reprezinte – care e suma pe care orașul (adică ei, craiovenii) o plătesc pentru stadion.

 

În al doilea rând, Gazeta de Sud a solicitat Primăriei, în baza Legii 544/2001 privind liberul acces la informațiile de interes public, să transmită care au fost costurile de întreținere ale Complexului Sportiv – Stadion de Fotbal, începând cu 1 ianuarie 2018 și până la data ultimei facturi emise, defalcat pe luni și pe cheltuieli, dar și ce venituri a înregistrat arena în această perioadă. Iată răspunsul transmis GdS de către Primărie: „Aflat în garanţie, gestionarea bunului (administrare, organizare de evenimente) a fost influenţată de asigurarea perioadei de mentenanţă de către societatea constructoare, de particularitatea activităţilor necesare a fi efectuate în anotimpul friguros, de preluarea etapizată de către autoritatea locală a exploatării şi asigurarea cadrului legal pentru funcţionare (încheiere de contracte cu furnizori, asigurare personal, adoptare de hotărâri de consiliu pentru obiective în cadrul strategiei), cât și de existența contractului de asociere cu SC Club Sportiv U Craiova SA“. Deci, cât s-a cheltuit și cât s-a obținut?

 

The following two tabs change content below.
Fondator 3minute.net. Cu experienta de peste 15 ani in presa.

Latest posts by Cosmin Cojocareanu (see all)

Cosmin Cojocareanuhttps://3minute.net
Fondator 3minute.net. Cu experienta de peste 15 ani in presa.

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Stay Connected

26,597FaniÎmi place
0AbonațiAbonați-vă
- Advertisement -

Latest Articles