22.9 C
Craiova
vineri, august 19, 2022

Gorjenii sunt norocoși! Preț minim la fișele medicale pentru permisul auto

Clinicile private sunt de domeniul trecutului! Spitalul Judeţean de Urgenţă are cea mai bună ofertă

Viitori șoferi din Gorj sunt norocoși. Aceștia pot uita de clinicile private și de prețurile exorbitante. Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu, prin Ambulatoriul de specialitate, se numără printre unităţile de asistenţă medicală autorizate pentru examinarea ambulatorie a candidaţilor la obţinerea permiselor de conducere.

FOTO! Căldură mare în Oltenia! O femeie s-a gândit să curețe geamurile cu fundul pe afară

Căldura din ultima vreme copleșește tinerele și încinge imaginația tinerilor: „Multitasking, frate, la spălat de geamuri cu țigara în mână” Read more

fcu craiova - pecica 0-0
Târgujienii țin cu FCU. Așa zice primarul!

Edilul Marcel Romanescu nu are treabă cu Rotaru: „Nu e treaba mea unde se duce să joace cealaltă echipă din Read more

Persoanele care vor să obţină permisul de conducere sau să-l preschimbe şi au nevoie de fişa medicală auto se pot adresa cabinetelor din Ambulatoriul (Policlinica) Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Târgu-Jiu. Preţul unei fişe medicale pentru permis categoria B este 80 lei.

„Potrivit reglementările legislative în vigoare, cel care doreşte să obţină permisul de conducere trebuie să fie apt din punct de vedere medical şi psihologic. Mai mult, prelungirea valabilităţii permisului de conducere (preschimbarea) este condiţionată de întocmirea fişei medicale auto, de efectuarea analizelor medicale pentru permisul auto, investigaţiile fiind corespunzătoare categoriilor de permis deţinute“, se arată într-un comunicat de presă al Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu Jiu.

Persoanele care solicită eliberarea fişei medicale au prioritate. „În Policlinica Spitalului Judeţean, gorjenii îşi pot face foarte repede fişa pentru obţinerea permisului de conducere sau preschimbarea lui. Costă 80 lei şi timpul de aşteptare este mic. În maximum o oră, solicitantul pleacă din Policlinică, având fişa gata. Persoanele care vin să îşi facă această fişă au prioritate la cabinetele unde li se face consult“, a spus Mihaela Popa, asistentul medical coordonator al Ambulatoriului SJU Târgu-Jiu.

Aproape 450 de fişe medicale au fost eliberate de la începutul anului şi până în prezent. „De la începutul anului şi până în prezent am eliberat 436 de fişe, iar în cursul anului 2020 un număr de 622. În Ambulatoriu se lucrează în intervalul orar 07:00 – 15:00, de luni până vineri. Cei care au nevoie de această fişă, se prezintă la Policlinică, cu adeverinţa de la medicul de familie şi achită taxa, după care sunt îndrumaţi spre cabinetele medicale”, a mai precizat Mihaela Popa.

Fişa medicală auto necesară pentru obţinerea sau preschimbarea permisului de conducere a unui autovehicul, unei motociclete sau a unui moped, presupune consultaţii medicale pentru specialităţile reglementate prin lege, respectiv: medicină internă, ortopedie, neurologie, psihiatrie, oftalmologie, ORL, fiind închisă de către medicul coordonator şi ştampila unităţii medicale, autorizată de către Direcţia de Sănătate Publică şi Poliţia Rutieră – Direcţia Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor. Valabilitatea rezultatelor examinărilor medicale este de 6 luni de la data emiterii fişei medicale de către unitatea de asistenţă medicală ambulatorie autorizată.

Curtea Spitalului din Slatina a fost împânzită de zeci de pompieri și echipaje SMURD

Covid-19. Doliu în Oltenia! Virusul a răpus încă un cadru didactic

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Stay Connected

30,824FaniÎmi place
0AbonațiAbonați-vă

Latest Articles