Elevii craioveni nu vor primi transport public gratuit

În urmă cu două luni, Consiliul Județean al Elevilor Dolj a pornit o inițiativă prin care, cu ajutorul primăriei, să obțină transport în comun gratuit pentru elevii din Craiova.

Reprezentanții Consiliului Județean al Elevilor Dolj explicau acum 2 luni că suma pe care elevii o plătesc pentru transport ar putea fi investită în ceva care să ajute procesul de învățare.

Anual, elevii înmatriculați în școlile din Craiova plătesc 390 lei în scopul cumpărării abonamentelor lunare pentru transportul în comun pe liniile RAT. Dacă aceștia ar beneficia de gratuitate din acest punct de vedere pe tot parcursul anului calendaristic, suma respectivă de bani ar putea fi folosită pentru achiziționarea unor materiale auxiliare învățării.” declarau reprezentanții CJE Dolj, în urmă cu 2 luni.

Până acum s-a reușit strângerea a 9000 de semnături, plus multe promisiuni din partea oficialilor locali, pentru atingerea acestui scop, însă toate astea au luat sfârșit vineri, când primarul Mihail Genoiu a anunțat că primăria e nepregătită financiar și tehnic pentru o astfel de schimbare.

Nu suntem pregătiți pentru acest demers deocamdată. Nici noi ca Primărie, nici RAT pentru că asta înseamnă mai multe mijloace de transport în comun, autobuze mai încărcate. Trebuie să discutăm și condițiile în care putem oferi această gratuitate, vedem, poate o să fim pregătiți la începutul anului școlar 2019-2020“, a declarat primarul Craiovei.

În 3 minute poți să citești și: Ministrul și-a depus demisia pe Facebook

 Ion Prioteasa: „Vorbim de aproape 180 de milioane de euro”

În căutarea Luizei, eleva din Liceul Nenițescu!

 Bunic în căutarea nepoatei în vârstă de 18 ani!

Share!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *