Polițiștii au deschis dosare penale și anchetează cazul femeii însărcinate care a fost plimbată de la un spital la altul
Anişoara Ciocoiu în vârstă 36 de ani locuia în Perişor, Dolj, și era în ultimul trimestru de sarcină când în seara zilei de 12 noiembrie a început să se simtă foarte rău: tuşea, avea temperatură şi respira greu. Prima dată a ajuns la Spitalul din Băileşti, spital suport Covid. Medicii de aici au sesizat că femeia era în stare gravă şi au transferat-o imediat cu o ambulanţă la Spitalul Filantropia din Craiova, o altă unitate sanitară suport Covid, unde există secţia Obstretică Ginecologie.
Dar nici medicii de la Filantropia nu au internat pacienta. Avea nevoie de Terapie Intensivă. Deşi spitalul dispune de ATI, secţia nu a fost inclusă de către DSP Dolj în protocolul Covid aşa că nu puteau să facă mai mult fiind vorba de un pacient suspect. Conducerea Spitalului Filantropia, tot conform protocolului, a luat legătura cu Centrul Judeţean de Coordonare şi Conducere a Intervenţiei Dolj şi s-a decis transferul gravidei la Spitalul Judeţean de Urgenţă, potrivit adevarul.ro.
Acolo unde, însă, se ştia foarte clar că nu există niciun loc disponibil la Terapie Intensivă şi mulţi pacienţi în stare gravă sunt pe lista de aşteptare. Pacienta a ajuns până la urmă la poarta Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Craiova.
„Avand în vedere starea generală gravă si suspiciune cu infecţie SARS-CoV-2 pacienta a fost imediat admisă în aria de izolare specifica UPU unde se iniţiază terapie specifică si se continuă investigarea în scop diagnostic, inclusiv consultul de specialitate şi recoltare probe biologice în vederea identificării infecţiei cu SARS-Cov-2 . În cursul dimineţii, în ciuda stabilizării iniţiale, starea generală se degradează brusc şi survine stopul cardio-respirator. Se iniţiază imediat resuscitare, conform protocolului în vigoare pentru gravide, care se continuă fără rezultat timp de 90 de min. La ora 10:30 se intrerup manevrele de resuscitare si se declara decesul. Rezultatul testului RT-PCR, primit dupa decesul pacientei, a confirmat infectia cu SARS COV2 a gravidei”, se arată într-un comunicat al SCJU Craiova.
,,E strigător la cer! Ancheta o face DSP, vinovatul moral? Pe ei cine-i anchetează? Ne ascundem în spatele protocoalelor. De ce nimeni nu vede? De ce nimeni nu ia atitudine? La Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă vin toate cazurile grave din toată Oltenia. Încă de la începutul pandemiei au fost discuţii cu secţia ATI de la Spitalul Filantropia care a rămas non-Covid. Asta a hotărât DSP şi Centrul Judeţean de Coordonare şi Conducere a Intervenţiei Dolj a fost de acord. Dacă nu s-ar fi hotărât asta, poate această gravidă putea fi salvată. Nu mai era plimbată dintr-un loc în altul. Dar DSP anchetează şi, probabil, tot vreun cadru medical de la Urgenţă va fi scos ţap ispăşitor”, au declarat revoltate mai multe cadre medicale de la SCJU Craiova.
Pacienta era cunoscuta cu hipertensiune arteriala, astm bronsic si obezitate gradul III. Femeia era însărcinată în 38 de săptămâni. Poliţiştii s-au autosesizat, iar cazul poate ajunge şi pe masa procurorilor.
,,Poliţişti din cadrul Serviciului Investigaţii Criminale Dolj s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că o femeie de 36 de ani, din comuna Perişor, a decedat într-o unitate spitalicească din Craiova. În cauză, politiştii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ucidere din culpă şi totodată a fost dispusă efectuarea unei expertize medico-legale în vederea stabilirii cauzei decesului. De asemenea, poliţiştii continuă cercetările, urmând ca la finalizarea acestora să se propună soluţie corespunzatoare prin unitatea de parchet competentă”, se arată într-un comunicat al IPJ Dolj.
Război între pescarii din Deltă: profesioniștii cer taxarea amatorilor!
„Mihai Rotaru îl așteaptă pe Rădoi”
Care sunt cele mai puternice zodii!