fbpx

Grecia: 10.000 de preoți, scoși de pe statul de plată al guvernului!

Sub conducerea lui Alexis Tsipras, Grecia se laicizează. Preoții își pierd statutul privilegiat de funcționari publici.

 

Prim-ministrul Alexis Tsipras a luat o primă măsură esențială pentru a separa statul elen de Biserica Ortodoxă, prin care preoții nu vor mai fi funcționari publici, scrie The Guardian. Legăturile dintre statul grec și biserica ortodoxă, una dintre cele mai puternice și influente instituții elene, ar urma să se estompeze vizibil, urmând ca sectorul public să nu mai aibă nicio funcție religioasă.

 

Prin acest acord, 10.000 de posturi de funcționari publici vor fi desființate. Deși clericii nu sunt tocmai funcționari publici, ei sunt numărați ca fiind funcționari publici”, a declarat Dimitris Tzannakopoulos, purtător de cuvânt al guvernului. Premierul Alexis Tsipras, ateu declarat, a spus că este hotărât să pună capăt complicatelor legături ale statului grec cu Biserica.

În noile circumstanțe, preoții ar urma să fie plătiți dintr-un fond ce va administra câștigurile generate de propriile afaceri, dar se va acorda și o suvenție fixă, indiferent de numărul preoților. Biserica greacă este cea mai bogată instituție din țară, ea având hoteluri, afaceri și alte active în portofoliul de investiții.


Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Cosmin Cojocareanu

Fondator 3minute.net. Cu experienta de peste 15 ani in presa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

0Shares
0