VIDEO EXPLOZIV! O olteancă a dat cu mătura peste 4 grenade neexplodate!

Ce poți găsi prin Oltenia dacă te apuci să faci un pic curățenie: niște grenade din cel de-al Doilea Război Mondial!

Ieri, la Găneasa, niște copii care se jucau au găsit un cadavru. Astăzi, la Piatra Olt, o femeie ce dădea cu mătura prin curtea celebrului muzeu din localitate a dat peste 4 grenade neexplodate, identificate din timpului celui de-al Doilea Război Mondial.

Acțiunea s-a petrecut prin curtea unei școli din Piatra Olt, ce adăpstește și niște încăperi expoziționale ale arhicunoscutului Muzeu. S-a câștigat un proiect pe fonduri europene, drept pentru care s-a trecut la acțiunile de igienizare, care, se pare că nu mai fuseseră făcute de 70 de ani încoace. Și așa s-a dat peste proiectilele cu pricina.

Grenade, dezamorsate de pirotehniștii olteni!

Doamna cu igienizarea i-a alertat pe cei de la situații de urgență, care au rezolvat problema. Cum, a povestit Alin Băsășteanu, purtătorul lor de cuvânt: „Echipa pirotehnică a Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Matei Basarab” al județului Olt a executat astăzi o misiune pentru asanarea teritoriului de muniția rămasă neexplodată. Pe timpul executării unor lucrări de igienizare la clădirea muzeului din orașul Piatra Olt, o femeie a găsit patru elemente de muniție.  Specialiștii pirotehnicieni au identificat, ridicat, transportat și depozitat, în vederea distrugerii, trei grenade defensive de exercițiu și o grenadă de exercițiu antitanc. Elementele de muniție provin, cel mai probabil, din Al Doilea Război Mondial și nu prezentau pericol pentru siguranța cetățenilor”.

Te poate interesa: Ce adversar va avea Mitrita în primul meci din MLS!

S-a decis arbitrul de la FCSB – Craiova!

Gigi Becali: „Știți care e situația cu Craiova?”

Câți olteni au voie pe Arena Națională la FCSB-Craiova!

Share!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *