fbpx

Gripa pune stăpânire pe țară! Posibilă pandemie la nivel mondial!

Camerele de gardă ale spitalelor și farmaciile au fost umplute până la refuz în ultimele săptămâni!

Numărul îmbolnăvirilor a crescut alarmant de la o zi la alta. Teama de gripă a românilor a capacitat farmaciile și spitalele. România s-a confruntat anul trecut cu o epidemie, iar în acest an numărul cazurilor de gripă este mai mare față de aceeași perioadă din sezonul trecut.

După cum medicii de familie spun, cauza acestei epidemii ar fi că Ministerul Sănătăţii nu cumpără suficiente doze de vaccin, deşi sunt cu 200.000 mai multe faţă de anul trecut. La nivel mondial, autorităţile din sănătate vorbesc de o posibilă pandemie, care ar afecta în special țările sărace.

Alexandru Rafila, preşedinte Asociației de Microbiologie: „Poate produce la nivel global între 50 şi 80 de milioane de victime, iar PIB la nivel global va scădea cu 5%.”

Nu doar în România virusul gripal se manifestă, ci și la nivel mondial. Se vorbește despre o posibilă pandemie, mai exact o epidemie extinsă cel puțin pe un întreg continent. Efectele ar fi nimicitoare.

Gripa sezonieră face victime

Sunt 8 persoane decedate din cauza acestui virus, ultimele 3 fiind din Prahova și Bistrița-Năsăud, practic bilanţul negru s-a dublat în ultimele 24 de ore.

Printre victime şi un copil de numai doi ani. Băieţelul nu era vaccinat anti-gripal şi avea şi alte afecţiuni. A crescut însă şi numărul îmbolnăvirilor.

Să știe copilul și adultul cum să strănute corect, cum să tușească corect. Strănutul şi tusea se fac în piul cotului sau acoperind gura și nasul cu un șervețel. Și dintotdeauna a existat virus gripal. Am făcut gripă și noi când eram copii. Dacă nu apar complicatii e important să se izoleze bolnavul. La fel de importantă este şi purtarea corectă a măştii de protecţie.”, a spus Andreea Chirtoacă, farmacist-şef.

sursă foto: fanatik.ro

În 3 minute poți să citești și: Imagini șocante surprinse în spitalele din România! Sânge contaminat, aruncat în sistemul de canalizare

Cine a câștigat bătălia transferurilor în Liga 1!

BMC logoBuy me a coffee

Zahar la plic

Share and Enjoy !

0Shares
0 0 0
The following two tabs change content below.
Summary
Gripa pune stăpânire pe țară! Posibilă pandemie la nivel mondial!
Article Name
Gripa pune stăpânire pe țară! Posibilă pandemie la nivel mondial!
Description
Camerele de gardă ale spitalelor și farmaciile au fost umplute până la refuz în ultimele săptămâni!
Author
Publisher Name
https://3minute.net
Publisher Logo

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

0Shares
0 0