Guvernul Vasilica Dăncilă a trecut! Cea mai importantă promisiune a primului ministru!

România are în premieră un guvern condus de o femeie. Senatul și Camera Deputaților, reunite în cadrul unei sesiuni extraordinare au acordat votul de investitură noului guvern. Cu 282 de voturi „pentru”, 136 „împotivă” și o abținere, guvernul Vasilica Dancila a trecut.

 

Votul de astăzi din Parlament reprezintă practic validarea noului executiv, care mai are o singură formalitate de îndeplinit, anume depunerea jurământului. Cea mai însemnată promisiune a primului ministru Vasilica Dancila sună astfel: „Cât timp voi conduce guvernul nu voi introduce nicio taxă nouă”.

 

În privința formuarului 600, subiectul ultimelor zile, primul ministru a precizat că va renunța la el în această săptămână. Totodată, Vasilica Dăncilă a precizat că nu va accepta imixtiunea niciunui alt centru de putere în treburile guvernului.

 

Viorica Dancila si noile promisiuni guvernamentale

 

Noul prim ministru a declarat în discursul din Parlament: „In 2020, salariul minim net pe economie va depasi 300 de euro. Vom creste cu peste 50% numarul de drumuri modernizate. La Sanatate, avem proiectul celor 8 spitale regionale si a spitalului republican. Imi voi incepe mandatul de la o absorbtie a fondurilor europene de aproape 11%. Asta ne va permite sa ajungem la 30 mld euro pana in 2020”.

 

Guvernul Vasilica Dăncilă este cel de-al treilea executiv dat de PSD în cele 12 luni de când are majoritatea politică. Guvernele Grindeanu și Tudose au fost mazilite din interior.

Sursa foto: elle.ro

Citeste si: Doljul, locul întâi la fonduri europene

 

Share!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *