21.7 C
Craiova
vineri, aprilie 12, 2024

Guvernul va construi trei autostrăzi. Craiova este implicată!

Trei dintre cele mai dorite autostrăzi primesc undă verde. Guvernul va construi în parteneriat public-privat trei autostrăzi !

Vicepremierul Viorel Ştefan a anunţat proiectele strategice de infrastructură pe care Guvernul le va demara în sistem de parteneriat public-privat, printre acestea regăsindu-se trei autostrăzi: Ploieşti – Braşov, Autostrada Sudului şi Târgu Neamţ – Iaşi – Ungheni, care va include şi un pod peste Prut.

„Autostrada Târgu Neamț – Iași – Ungheni, în lungime de 109 kilometri, va avea și un pod peste Prut, iar autostrada Ploiești-Brașov-Râșnov (100 de kilometri) va fi, probabil, cea mai râvnită de către partenerii privați, având în vedere traficul intens și potențialul turistic din această zonă. Autostrada Sudului (Alexandria – Craiova – Calafat – Turnu Severin – Lugoj), în lungime totală de 550 de kilometri, va fi de maxim interes pentru investitorii și transportatorii din sudul țării”, a declarat Viorel Ștefan.

Guvernul își propune să susțină investițiile prin angrenarea de resurse și stimularea mediului de afaceri fără a pune presiune asupra bugetului de stat. „De aceea am adoptat recent ordonanța de urgență care modifică legea parteneriatului public-privat. Astăzi suntem în măsură să anunțăm prima listă cu proiectele strategice care vor fi demarate în scurt timp pe noua legislație”

De asemenea, Viorel Ștefan a menționat că toate proiectele legate de autostrăzi vor putea începe anul viitor și vor fi finalizate peste 5 ani.

Citește și: Wielpütz Automotive, investiție de 10 milioane de euro în Bănie! 

Catalin Anghel
Catalin Anghel
Redactor 3minute.net. Absolvent al Facultății de Jurnalism din Craiova.

Related Articles

Accesează-ne și aici!

Latest Articles