fbpx

Guvernul va construi trei autostrăzi. Craiova este implicată!

Trei dintre cele mai dorite autostrăzi primesc undă verde. Guvernul va construi în parteneriat public-privat trei autostrăzi !

Vicepremierul Viorel Ştefan a anunţat proiectele strategice de infrastructură pe care Guvernul le va demara în sistem de parteneriat public-privat, printre acestea regăsindu-se trei autostrăzi: Ploieşti – Braşov, Autostrada Sudului şi Târgu Neamţ – Iaşi – Ungheni, care va include şi un pod peste Prut.

„Autostrada Târgu Neamț – Iași – Ungheni, în lungime de 109 kilometri, va avea și un pod peste Prut, iar autostrada Ploiești-Brașov-Râșnov (100 de kilometri) va fi, probabil, cea mai râvnită de către partenerii privați, având în vedere traficul intens și potențialul turistic din această zonă. Autostrada Sudului (Alexandria – Craiova – Calafat – Turnu Severin – Lugoj), în lungime totală de 550 de kilometri, va fi de maxim interes pentru investitorii și transportatorii din sudul țării”, a declarat Viorel Ștefan.

Guvernul își propune să susțină investițiile prin angrenarea de resurse și stimularea mediului de afaceri fără a pune presiune asupra bugetului de stat. „De aceea am adoptat recent ordonanța de urgență care modifică legea parteneriatului public-privat. Astăzi suntem în măsură să anunțăm prima listă cu proiectele strategice care vor fi demarate în scurt timp pe noua legislație”

De asemenea, Viorel Ștefan a menționat că toate proiectele legate de autostrăzi vor putea începe anul viitor și vor fi finalizate peste 5 ani.

Citește și: Wielpütz Automotive, investiție de 10 milioane de euro în Bănie! 

Share and Enjoy !

0Shares
0 0
The following two tabs change content below.

Catalin Anghel

Redactor 3minute.net. Absolvent al Facultății de Jurnalism din Craiova.

Catalin Anghel

Redactor 3minute.net. Absolvent al Facultății de Jurnalism din Craiova.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

0Shares
0