Imaginea întoarcerii acasă. Mitingul diasporei a făcut înconjurul Europei

Protestul din România a captat atenția presei din străinătate! Amploarea mitingului, dar și violențele de pe străzile capitalei au ocupat paginile ziarelor străine!

The Telegraph, un cotidian britanic, relatează despre violenţele de la Bucureşti: poliţia română a folosit gaze lacrimogene pentru a suprima protestul anticorupţie, la care zeci de mii de oameni au cerut demisia guvernului de stânga. Gaze lacrimogene, tunuri cu apă, jandarmi foarte nervoşi şi români şi mai nervoşi – un tablou care aminteşte de căderea regimului comunist din decembrie 1989, conform Le Monde. Presa italiană vorbește despre o zi de mari proteste, cu ciocniri cu poliţia, gaze lacrimogene şi scandări împotriva guvernului. Atmosfera s-a încins în capitala României, citim şi pe site-ul televiziunii publice germane. “Ne-am săturat de acest guvern” – este citat un protestatar chiar în titlul materialului. The New York Times scrie că jandarmeria a recurs la gaze lacrimogene şi tunuri cu apă pentru a separa mulţimea şi numărul mare de răniţi. “România: S-au întors furioşi” – un titlu edificator pentru starea de spirit a protestatarilor, în revista “The Economist”.

Incidentele de aseară au apărut pe paginile publicațiilor internaționale. Intoarcerea românilor din diaspora a făcut înconjurul lumii. Imaginile violente surprinse la miting au circulat pe toate paginile de socializare din toată Europa.

 

FOTO! Trecutul nu doar că a lăsat urme, trecutul pare că ne prinde din urmă! https://bit.ly/2OZ3lOD

Sursa Foto : Mediafax

 

 

Share!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *