fbpx

În atenţia şoferilor! Toate maşinile vor trebui să aibă aceste funcţii

Statele membre ale Uniunii Europene au aprobat vineri noi norme de siguranţă rutieră, astfel încât toate maşinile care vor fi comercializate în ţările membre începând de la mijlocul lui 2022 vor trebui să aibă obligatoriu anumite funcţii de siguranţă.

Măsurile de siguranţă (sisteme pentru frânarea de urgenţă, tehnologii de menţinere a direcţiei, detectoare de somnolenţă) au fost propuse anul trecut de Comisia Europeană şi aprobate de Parlamentul European, în încercarea de a reduce numărul accidentelor rutiere, precum şi a victimelor produse de acestea.

Ccirca 25.000 de persoane îşi pierd viaţa anual, la nivelul Uniunii europene, din cauza accidentelor rutiere iar alte 140.000 sunt rănite, relatează bzi.ro.

Potrivit noilor norme aprobate, toate vehiculele noi vor trebui să fie echipate cu aproape 30 de noi funcţii care contribuie la siguranţa rutieră. Acestea sunt menite să înregistreze datele unui accident, să împiedice persoanele aflate sub influenţa alcoolului să conducă, să împiedice depăşirea limitei legale de viteză, dar nu numai.

De asemenea, autoturismele şi autoutilitarele vor trebui să fie prevăzute de asemenea cu zone extinse de protecţie a capului în urma unui impact, pentru a limita astfel rănirile în urma coliziunii cu pietoni sau biciclişti.

În 3 minute poți să vezi și:România are cel mai slab punctaj la testele PISA! 44% din elevi nu înţeleg ce citesc

Share and Enjoy !

0Shares
0 0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

0Shares
0 0