fbpx
8.8 C
Craiova
vineri, decembrie 3, 2021

În ce localități se întorc elevii în bănci!

Autoritățile au stabilit rata de incidenta pentru fiecare localitate!

Ministerul Educației a publicat pe Edu.ro lista cu fiecare localitate și scenariul în care se încadrează, în contextul revenirii elevilor în bănci. 149 de localități se află acum în scenariul roșu, 903 în scenariul galben și 3.181 în cel verde.

Din cele 217 unități de învățământ din Dolj, doar 92 dintre acestea se vor redeschide pe data de 8 februarie, aflându-se în scenariul verde. 121 vor fi în scenariul galben şi patru în scenariul roşu, acestea fiind Brabova, Drăgoteşti, Mischii şi Gherceşti.

În Craiova, rata de infectare din ultimele 14 zile s-a încadrat între 1 şi 3 la 1.000 de locuitori. Craiova se află în scenariul galben, deci, mai precis, vor merge la cursuri fizic copiii din ciclul primar, clasele I-IV, copiii din clasele terminale – VIII, XII, XIII și la grădiniță, copiii de grădiniță.

RATA DE INCIDENȚĂ PENTRU TOATE LOCALITĂȚILE SE GĂSEŞTE AICI.

Cele trei scenarii pentru redeschiderea școlilor în 8 februarie sunt urmatoarele:

1. Scenariul verde – incidența sub 1 la mia de locuitori
2. Scenariul galben – incidența de sub 3 la mia de locuitori
3. Scenariul roșu – incidența de peste 3 la mia de locuitori

În toate cele trei scenarii, participarea zilnică la cursuri în unităţile de învăţământ se va face cu respectarea şi aplicarea tuturor normelor de protecţie: „Insistăm pe respectarea următoarelor reguli: distanțarea fizică e extrem de importantă, maximum posibil, minim 1 metru pentru a nu ajunge în situații absurde de blocaj. Mizăm pe capacitatea organizatorică a fiecărui director de școală că va asigura distanțarea maxim posibilă în condițiile date. Scăzând acele categorii de elevi exceptate din perspectiva prezenței fizice, aglomerația din sălile de clasă nu va fi chiar atât de mare cum se prezintă la nivel teoretic”, a declarat Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu.

Sursa: Ziarul de Craiova 

Amenințare cu pistolul pe străzile Craiovei!

Craiovenii din târg s-au mutat în fața Prefecturii: “Nu vindem cât furați”

Un cățel și-a vegheat o noapte întreagă prietenul ucis de mașină!

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Stay Connected

27,278FaniÎmi place
0AbonațiAbonați-vă
spot_img

Latest Articles