În parlament, mascarada continuă! Audierea miniştrilor PNL, vechi şi noi în acelaşi timp, fără miză

Continuă audierile din Parlament. Virgil Popescu, propus pentru funcția de ministru al Economiei a fost primul audiat în această dimineață.

Senatorul PSD, Daniel Zamfir, a spus, la audierea ministrului desemnat la Economie, Virgil Popescu, că a aflat de la premier că nu se dorește învestirea Guvernului şi susține că parlamentarii au fost chemaţi să asiste la o mascaradă, potrivit realitatea.net

„Am aflat că domnul premier că nu se doreşte învestirea. Participăm la o mascaradă, un simulacru, unde unii dintre noi luăm lucrurile în serios, iar alţii participă ca să piardă timpul”, a spus Zamfir, conform Mediafax.

Din încăpere i s-a transmis lui Zamfir să părăsească sala dacă audierea e o pierdere de timp.

Și deputatul PSD Iulian Iancu a intervenit şi a precizat că audierile trebuie valorificate şi tratate cu respect.

Ministrul propus și-a continuat discursul și a comunicat planurile sale.

„Pe domeniul industriei, vrem implementarea principiilor de guvernanţă corporativă, găsirea unor investitori strategici în domeniul cuprului pentru produse cu valoare adăugată ridicată, reorganizarea ROMARM. În domeniul energiei avem câteva obiective principale, independenţă energetică, implementarea unei politici energetice îndreptate către protecţia consumatorului, redobândirea încrederii investitorilor, iar ca obiective pe termen scurt avem adoptarea strategiei energetice şi adoptarea Planului Naţional Integrat de Energie şi Schimbări climatice (PNIESC), deblocarea investiţiilor din Marea Neagră. Vrem să punem în dezbatere şi să modificăm şi Legea Turismului, să eficientizăm programul Start-up Nation cu accent pe inovare, să continuăm internaţionalizarea mediului de afaceri”, a spus Virgil Popescu.

Ieri, liberalii au mimat implicarea, în timp ce social-democraţii l-au pus din nou la zid pe Florin Cîţu, titularul de la Finanţe, client vechi al atacurilor PSD. De pe margine, USR a acuzat blatul PSD-PNL care a blocat alegerile în două tururi.

Miniştrii PNL au fost respinşi pe bandă rulantă în prima zi a audierilor din Parlament. Singurul aviz pozitiv l-a primit generalul Nicolae Ciucă, titularul de la Apărare.

În rest, dezbaterile din Parlament s-au rezumat la atacuri la persoană, glume şi poziţionări politice greu de explicat.

Primul audiat a fost Florin Cîţu, propunerea pentru Finanţe, fiind ministrul cel mai atacat. Social-democraţii au insistat cu întrebarea referitoare la creşterea pensiilor şi salariilor de la 1 septembrie, în condiţiile în care liberalii sunt din ce în ce mai evazivi privind această măsură.

Ca și până acum, Eugen Teodorovici, fost ministru al Finanţelor, l-a ironizat pe reprezentantul PNL şi s-a certat cu alţi liberali.

Teodorovici l-a acuzat că a plătit anticipat două miliarde de lei pentru rachetele Patriot şi astfel a majorat deficitul pe anul trecut „Mai mult, rachetele. Aş fi avut o expresie, dar mă abţin, că iar o daţi cu ruşii, cu astea. Domnule, pentru mine contează ţara asta. Niciuna din aceste ţări din afara graniţelor nu contează, că e Rusia, că e America, că e China, oricine, nu contează. Dumneavoastră îmi invocaţi un contract comercial în defavoarea interesului naţional. Puteaţi să discutaţi, că iau moca de la ei, adică mă costă miliarde nişte fiare, nişte fiare! Adică nu puteam să plătesc în februarie avansul la rachete, adică se supăra cineva sau cei care trebuia să încaseze anumite facilităţi”, a precizat social-democratul.

Și USR a fost dur cu liberalii, pe care i-au acuzat de înţelegere cu PSD, din moment ce au fentat adoptarea mai multor legi. „Implementaţi aceeaşi tactică ca şi PSD, vă e teamă de alegeri. Suntem într-o criză politică pentru că nu aţi vrut locale în două tururi. Vedem un blat politic cu PSD. Când veţi face un blat pentru cetăţeni, pentru digitalizarea administraţiei?”, l-a întrebat Cosette Chichirău, care l-a anunţat pe Florin Cîţu că nu îl va vota. De altfel, Ludovic Orban i-a anunţat pe miniştrii liberali de dinainte de audieri, într-o şedinţă cu uşile închise, că vor fi luaţi la ţintă de USR, partid nemulţumit de modul în care decurge calendarul pentru anticipate.

Aviz negativ de la comisii au mai primit şi Costel Alexe, propunerea pentru Ministerul Mediului, şi Marcel Vela, propunerea pentru Ministerul Afacerilor Interne. Vela a fost criticat la audieri pentru faptul că a promovat ordonanţa de urgenţă în ceea ce priveşte anticipatele. Şerban Nicolae l-a acuzat direct că prin această ordonanţă e încurajat traseismul electoral, dar ministrul a evitat să răspundă.

În 3 minute poți să citești și: Papură nu va conta pe unul dintre jucătorii de bază în meciul cu Iași!

Share and Enjoy !

0Shares
0 0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

0Shares
0 0