fbpx

Începe lupta pentru putere în PSD! Baronii își ascut cuțitele

Partidul Social Democrat și candidatul său au obținut, procentual, cel mai prost rezultat din istorie la alegerile prezidențiale. Rezultatul îi lovește serios pe social democrați care sperau măcar la un procent care să înceapă cu cifra 4, pentru că la victorie nu spera nimeni. Ora 21 a găsit-o pe Viorica Dăncilă îmbrăcată în negru, fără broșa „inima românescă”, însă cu convingerea că va rămâne președintele PSD. „Nu demisionez”, a spus Dăncilă imediat după anunțarea rezultatului, însă în PSD se ascut deja cuțitele.

Rezultatul de duminică poate fi începutul sfârșitului pentru Viorica Dăncilă, scrie digi24.ro

În partid deja se vorbește despre cine ar putea să îi ia locul. În cărți sunt mai multe nume printre care Eugen Teodorovici, Marcel Ciolacu sau Gabriela Firea. Dacă Dăncilă nu își dă demisia, doar Congresul o poate înlocui din funcție. Duminică seara, Gabriela Firea a avut mesjase de pace, însă momentul în care Dăncilă își pierde toată influență era așteptat de mai mulți lideri ai partidului. „Cred că este momentul întrebărilor și răspunsurilor și mai puțin cel al decapitărilor”, a declarat Gabriela Firea, duminică seara, la România TV.

Și Marcel Ciolacu este vehiculat ca o variantă în PSD, în cazul în care Dăncilă face un pas în spate. Ciolacu ar putea fi soluția taberei Stănescu-Firea. Surse din partid însă susțin că în acest moment nu ia în calcul șefia PSD. În același timp, și președintele executiv, Eugen Teodorovici și-ar dori să fie președintele social democraților, însă trebuie să își găsească aliați printre baronii care ar putea să o forțeze pe Dăncilă să demisioneze.

În urma eșecilui de seara trecută, în partid au apărut și vocile critice. Niculae Bădălău, cunoscut pentru pozițiile sale în momente cheie, vorbește despre „decizii radicale”. „De doi, trei ani, peticim lucrurile și nu luăm decizii radicale. Și lucrul astă ne-a costat pe toți. A venit timpul unei analize serioase”, a spus Niculae Bădălău, la Antena3.

Și Gabriela Firea o critică dur într-o postare Facebook pe Viorica Dăncilă pentru faptul că l-a făcut pe Gabriel Oprea membru cu drept de vot în Comitetul Executiv (CEX) al PSD. ”Sunt dezamagita ca incepem analiza prabusirii noastre cu un astfel de gest sfidator. Nu ne putem reforma si relua legatura cu simpatizantii nostri printr-o minciuna”, a scris Gabriela Firea.

În 3 minute poți să vezi și: Lovitură pentru românii care locuiesc în Marea Britanie! Vor fi taxați suplimentar

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

0Shares
0