4 C
Craiova
duminică, decembrie 4, 2022

Începe vaccinarea cu cea de-a patra doză!

Ar putea exista un alt val toamna aceasta și poate chiar un altul în timpul iernii Cui îi este recomandată a patra doză!

Sfârșitul vacanței de vară aduce cu ea cea de-a patra campanie de vaccinare împotriva Covid-19, în Belgia. Mulți se întreabă dacă a doua doză de rapel mai este utilă sau chiar necesară, potrivit brusselstimes.com.

Ar trebui să se vaccineze oamenii din nou?

Pentru a patra oară în mai puțin de doi ani, belgienii primesc invitații să se vaccineze.
Mulți au primit două doze obișnuite și una de rapel. Numărul pacienților cu Covid-19 din spitale este în scădere, iar viața pare să fi revenit la normal, deocamdată. Cu toate acestea, întrebarea persistă încă în mintea multor oameni: ar trebui să mă vaccinez din nou?

O întrebare pe care mulți i-au adresat-o și lui Steven Van Gucht, virusolog la Institutul Național de Sănătate Sciensano și una dintre fețele strategiei Covid-19 din Belgia. “Înțeleg de ce oamenii nu sunt super dornici să se vaccineze din nou, mai ales cei care sunt sănătoși, între 18 și 65 de ani, și care au acumulat deja o anumită imunitate“, a declarat el pentru The Brussels Times.

Cu toate acestea, datorită acestei imunități, aproape că nu au existat măsuri sau restricții în această vară, chiar dacă virusul era în plină circulație, a mai spus Van Gucht. “Consecințele au rămas limitate pentru spitale, dar cu siguranță nu au fost zero”.

De aceea, a subliniat el, este important să se mențină această imunitate la un nivel ridicat “în momente strategice”, cum ar fi toamna, deoarece toate modelele matematice prevăd începerea unui nou val la sfârșitul lunii octombrie, începutul lunii noiembrie.

Cui îi este recomandată a patra doză!

Autoritățile recomandă cu precădere ultima doză pentru persoanele care prezintă un risc sporit de îmbolnăvire gravă: cei cu vârsta peste 65 de ani și cei cu boli de bază. “În ceea ce le privește, obținerea unei a patra doze ar trebui să fie vitală pentru a menține imunitatea la un nivel suficient de ridicat.

După ce Agenția Europeană a Medicamentului (EMA) a dat recent undă verde oficial vaccinurilor Covid-19 modificate de Pfizer și Moderna, Belgia va folosi aceste așa-numite vaccinuri “bivalente” în campania de rapel din toamnă pentru a oferi oamenilor o imunitate mai largă.

Cum va fi vremea de Crăciun și de Revelion, anul acesta!

Vom avea sau nu zăpadă de sărbători Administrația Națională de Meteorologie a explicat că vor exista schimbări climatice destul de Read more

spital
O femeie a oprit ventilatorul unei colege de salon: o enerva zgomotul!

Femeia a fost resuscitată și a ajuns la terapie intensivă! O femeie de 72 de ani, din Germania, a fost Read more

Vaccinurile actualizate conțin vechea tulpină a virusului originară din Wuhan, precum și prima tulpină Omicrom BA.1, ceea ce înseamnă că va lărgi răspunsul imunitar al oamenilor“, a spus el. “Va avea o varietate mai mare de proteine și componente în acel vaccin, ceea ce este întotdeauna un lucru bun“.

Cu toate acestea, momentul perfect al campaniei de rapel este esențial, a subliniat Van Gucht. “În septembrie, școlile au reînceput, oamenii vor merge mult mai mult la birou, vremea se va înrăutăți și așa mai departe“.

“Chiar și vaccinurile obișnuite vor ajuta în continuare și îți vor crește imunitatea”

Prin urmare, șansa este “foarte reală” ca Belgia să se confrunte cu un alt val toamna aceasta și poate chiar cu un altul în timpul iernii sau la începutul primăverii. “Modelele matematice belgiene prevăd acest lucru, dar aceeași concluzie se ajunge și în străinătate.

Prin administrarea unei (a doua) doze de rapel la momentul potrivit, oamenii vor fi mult mai rezistenți la infecție. “Chiar și vaccinurile obișnuite vor ajuta în continuare și îți vor crește imunitatea, făcând ca anticorpii să crească timp de câteva luni. Mai ales cele patru luni importante: Octombrie, noiembrie, decembrie și ianuarie – când ne așteptăm la o mare circulație a virusului.

Loading RSS Feed
  • Două case au luat foc, în MehedințiDouă case au luat foc, în Mehedinți
    Pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Drobeta”…
  • VIDEO! Mașina Poliției locale s-a răsturnatVIDEO! Mașina Poliției locale s-a răsturnat
    Sâmbătă, 3 decembrie, în jurul orei 15,25, mașina Poliției locale…
Powered by Custom News Feed

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Stay Connected

32,027FaniÎmi place
0AbonațiAbonați-vă
spot_img

Latest Articles