fbpx

Klaus Iohannis, despre noul an școlar: ,,majoritatea elevilor vor merge fizic la școală”

În ce condiții și de când începe noul an școlar pentru mii de elevi din toată țara

Președintele Klaus Iohannis s-a întâlnit astăzi cu premierul Ludovic Orban, vicepremierul Raluca Turcan, ministrul Educatiei si Cercetarii, Monica Anisie, ministrul Finantelor Publice, Florin Citu, ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, ministrul Justitiei, Catalin Predoiu, ministrul Lucrarilor Publice, Dezvoltarii si Administratiei, Ion Stefan, ministrul Fondurilor Europene, Marcel Bolos, ministrul Sanatatii, Nelu Tataru, ministrul Muncii si Protectiei Sociale, Violeta Alexandru, si seful Departamentului pentru Situatii de Urgenta, Raed Arafat, pentru o dezbatere pe tema educației.

Șeful statului a mai înlăturat puțin confuzia pe care mii de elevi din toată țara o au cu privire la noul an școlar și a făcut referire la o dată de începere a cursurilor: ,,Am tras cateva concluzii. S-au luat cateva decizii si am va comunic datele cele mai importante pe care le avem, urmand ca in saptamaniile care urmeaza sa fie detaliate si aduse la cunostinta publicului.Pe 14 septembrie incepe noul an preuniversitar. Asta inseamna ca majoritatea elevilor vor merge fizic la scoala”.

Începerea școlii este prevăzută în funcție de trei scenarii: roșu, galben sau verde, în funcție de fiecare localitate. Scenariul verde presupune ca toti elevii sa mearga fizic la scoala, scenariul rosu inseamna ca toate cursurile se vor face online și scenariul galben presupune atat scoala online, cat si offline.

,,Scenariul galben inseamna ca gradinitele si clasele primare merg la scoala, clasele 8 si 12 merg la scoala, iar restul claselor, in functie de decizia scolii, o parte merg la scoala, o parte nu”, a adaugat Iohannis.

Deciziile se vor lua la nivel local, in sistem descentralizat. ,,Felul in care va functiona fiecare unitate scoalara va fi decis local. In consecinta, pentru fiecare scoala in parte, CSU va decide daca se va merge la scoala”, a mai spus presedintele, potrivit ziare.com.

SURSĂ FOTO: https://ziarullumina.ro/

În 3 minute poți să vezi și: Proiect în valoare de 550.000 de euro, demarat de Consiliul Județean Dolj: „Jumătate din sumă este asigurată din surse europene”

Tramvaie și autobuze noi în Craiova, din fonduri europene

Cristiano Bergodi a fost infectat: Rotaru a luat masa cu el!

Grecii introduc taxe noi: la ce să se aștepte românii!

Lucruri ciudate despre fiecare zodie

Share and Enjoy !

0Shares
0 0
The following two tabs change content below.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

0Shares
0