A început montarea gazonului pe Oblemenco. Vezi când se va juca primul meci oficial.

Lucrările la stadionul din Bănie au intrat pe ultima sută de metri. Joi seară, la lumina nocturnei, a început operațiunea de montare a rulourilor de gazon, programată să se încheie la finalul acestei săptămâni.

La conferința de presă premergătoare meciului cu Mediaș, antrenorul CSU Craiova, Devis Mangia a spus: „Am încrederea că până la sfârşitul lunii octombrie vom putea juca pe noul stadion, ne-a fost greu să evoluăm numai în deplasare”.

CSU – FCSB, primul meci pe „Oblemenco”?

 

La sfârșitul lunii octombrie, atunci când Mangia pronostichează că stadionul va fi bun de joc, CSU Craiova are programat meci acasă contra formației FCSB. De menționat că tot împotriva bucureștenilor s-a disputat și ultimul meci pe vechiul Oblemenco, în Cupa României, când oaspeții au învins dintr-un penalty controversat acordat de arbitrul Tudor.

Până atunci, CSU mai are de jucat trei meciuri acasă, contra formațiilor Gaz Metan Mediaș, Dinamo și FC Voluntari.

 

Vom avea stadion de Ligă, să avem și echipă

 

Conform proiectului, terenul de joc trebuie acoperit cu gazon natural şi prevăzut cu sistem de drenaj subteran în vacuum, cu sistem automat de irigare cu sprinklere, cu sistem de încălzire a gazonului pe timp de iarnă şi cu sistem de fotosinteză artificială, cu suprafaţă înierbată de 124 m lungime x 78 m lăţime şi cu suprafaţa totală a incintei de joc de 129 m lungime x 85 m lăţime. Stadionul din Bănie beneficiază de toate facilitățile pentru a găzdui meciuri de Campionat Mondial ori Liga Campionilor.

Sursa foto: facebook

Share!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *