Inspectorii DSP Dolj, controale periodice la piscinele și ștrandurile din județ

Inspectorii DSP Dolj vor sta cu ochii vara aceasta pe toate ștrandurile și piscinele din județ! Proprietarii acestora au obligația de a le menține curate!

În această vară, doljenii au la dispoziție nu mai puțin de 20 de piscine și ștranduri unde să-și petreacă timpul liber. Proprietarii piscinelor și ștrandurilor au obligația de a le menține curate și de a trimite probe de apă, apoi de a le duce la laborator înainte de a le deschide. Inspectorii Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Dolj vor controla periodic bazinele și se vor asigura că proprietarii respectă regulile. Controalele vor lua startul din data de 25 iunie și se vor derula până în luna august inclusiv.

„Autorizaţia se cere prin declaraţie pe propria răspundere şi sunt verificaţi, apoi, de colegii mei de la Direcţia de Control în Sănătate Publică. Fiecare administrator de piscină sau ştrand are obligaţia de a verifica periodic calitatea apei din bazin, de a recolta probe pentru depistarea existenţei clorului rezidual. Când reprezentanţii DSP merg în control, trebuie să li se pună la dispoziţie toate documentele necesare. Noi vom începe un control, acțiunea fiind una tematică, din data de 25 iunie. Verificările se vor face până în august inclusiv, cât ține sezonul”, a spus dr. Ștefan Popescu, purtător de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică Dolj.

Un tânăr a dispărut în apele Dunării https://bit.ly/2MaVRWu

Share!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *