Craiova tocmai a renunțat la doi internaționali. Nu intrați în panică, în lot au mai rămas zece!

Recent, clubul craiovean s-a descotorosit, între alții, de atacanții Ioniță și Zakarici, primul adus de la campioana României, CFR, al doilea de la vicecampioana Serbiei, Partizan.

Doi fotbaliști despre care în curând nimeni n-o să mai știe c-au trecut pe la Craiova, așa cum nu se mai știe de Bic și Fajici, spre exemplu.

Alexandru Ioniță e internațional, a jucat într-un meci oficial, cu Kazakhstan, în 2017, 11 minute. Zakarici e și el internațional, cu 11 meciuri pentru Bosnia. Ultima dată a început ca titular meciul oficial cu Armenia, în 2019, a jucat 65 de minute. Ambii au marcat pentru naționalele lor cât au marcat și pentru CS Universitatea în campionat, 0 goluri.

Cu cele două plecări din linia ofensivă, Craiova nu duce deloc lipsă de internaționali în lot. După cum urmează:

1. Mățel (foto) a adunat 17 meciuri pentru România în perioada 2011-2016. E singurul dintre fotbaliștii Craiovei care a prins un turneu final, jucând la Euro 2016 cu Albania, titular, culmea, ca fundaș stânga.

2. Gardoș are 14 meciuri sub tricolor, din 2011 până în 2014, când s-a accidentat grav.

3. Bălașa se laudă cu 6 prezențe la națională, inclusiv în partide oficiale: în Danemarca, 1-1, nu c-ar mai fi contat rezultatul, cu Muntenegru și Serbia în Liga Națiunilor.

4. Bancu a debutat în Danemarca, în 2017, la acel 1-1. A totalizat 13 meciuri, ultimul fiind cu ghinion: 0-2 cu Suedia.

5. Vătăjelu, în 2015, cu Iordănescu selecționer, a prins 2 meciuri amicale, cu Bulgaria și Moldova. Atât.

6. Mateiu a debutat într-un amical cu Polonia, în 2013, și a rămas doar cu acea prezență. Selecționer era Pițurcă, antrenorul care i-a cam refuzat titularizarea la Craiova.

7. Nistor își numără meciurile pe degetele unei mâini. Sau ale unui picior: sunt 5. Luat în seamă de selecționer și la ultima campanie de calificare, adunând 11 minute cu Norvegia la București și 17 minute în Spania.

8. Cicâldău a debutat în 2018, cu Chile, și a fost coechipier cu Nistor în finalul catastrofei din Spania. În ultimele preliminarii, a mai bifat 2 meciuri oficiale, cu Feroe și Malta. Lui nu-i ajunge o sigură mână să-și numere meciurile la naționala României: sunt 6.

9. Ivan a debutat la 18 ani, într-un amical tare, în Italia (2-2). A intrat pentru ultimele 5 minute și, de emoție, a uitat să-și pună casca de protecție. Ultima prezență la naționala mare: în Suedia, meci oficial. A fost prezența cu numărul 7.

10. Koljici are 3 meciuri sub culorile Bosniei. Ultima apariție: în primăvara lui 2019, legitimat la Craiova, meciul oficial Bosnia – Armenia (2-1). Ar fi putut fi coechipier cu Zakarici, doar că pe Zakarici îl schimbaseră când a intrat Elvir Koljici. Mai erau câteva minute din meci și vârful Craiovei s-a accidentat groaznic.

Niciunul dintre cei 10 fotbaliști de mai sus n-a dat gol pentru reprezentativa sa. Ce-i drept, cele mai multe meciuri le-au adunat fundașii.

Niciunul nu mai este eligibil pentru naționala de tineret. Dacă antrenorul Papură ar vrea să joace cu toți 10 titulari, n-ar putea.

Topul selecționaților: Mățel 17, Gardoș 14, Bancu 13. Microbiștii și specialiștii tot reclamă problemele din apărarea Craiovei, când linia de fund ar putea fi alcătuită din internaționalii cei mai experimentați din lot: Mățel, Bălașa, Gardoș și Bancu. Cu Vătăjelu rezervă.

În 3 minute poți să citești și: Ioniță s-a prezentat la antrenamente! Craiova își va primi banii!

E oficial: S-a realizat transferul lui Bogdan Țîru!

VIDEO: Elevii lui Trică, neînvinși în Antalya!

Iasmin Latovlevici: „Sunt liber și m-ar tenta orice”

„Mirko, darul divin pentru Știința”

Share and Enjoy !

0Shares
0 0 0
The following two tabs change content below.
Fondator 3minute.net. Cu experienta de peste 15 ani in presa.
Summary
Craiova tocmai a renunțat la doi internaționali. Nu intrați în panică, în lot au mai rămas zece!
Article Name
Craiova tocmai a renunțat la doi internaționali. Nu intrați în panică, în lot au mai rămas zece!
Description
Clubul oltean s-a descotorosit recent de doi fotbaliști despre care în curând nimeni n-o să mai știe c-au trecut pe la Craiova, așa cum nu se mai știe de Bic și Fajici, spre exemplu.
Author
Publisher Name
3minute.net
Publisher Logo

Cosmin Cojocareanu

Fondator 3minute.net. Cu experienta de peste 15 ani in presa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

0Shares
0 0