fbpx
20.2 C
Craiova
sâmbătă, mai 8, 2021

Interzis la călătorii dacă nu ai „certificatul electronic de vaccinare”!

Companiile aeriene sunt primele care au adus această inițiativă!

- Advertisement -
- Advertisement -

N-ai vaccinul, stai acasă! Organizația Mondială a Sănătății nu recomandă țărilor membre să elibereze „certificate de imunitate” pentru cei care s-au vindecat de Covid, însă analizează posibilitatea folosirii unor certificate electronice de vaccinare, susține un expert medical al OMS, potrivit libertatea.ro.

„Analizăm cu multă atenție posibilitatea utilizării tehnologiei în combaterea crizei Covid, inclusiv modul în care putem colabora cu statele membre în vederea obținerii unui certificat electronic de vaccinare”, a spus Siddhartha Sankar Datta, manager de program Boli prevenibile prin vaccinare și imunizare, Biroul regional OMS pentru Europa. La rândul său, medicul Catherine Smalwood a spus că OMS nu recomadă testele rapide pentru aeroporturi, ci fiecare stat trebuie să studieze datele privind transmiterea virusului și să elaboreze ghiduri de călătorie. De asemenea, statele trebuie să se asigure că cei care au un test pozitiv sau sunt în izolare să nu călătorească.

Despre posibilitatea ca vaccinul anti-Covid să devină obligatoriu pentru călătorii se vorbește deja insistent în ultima vreme. Primele care au lansat ideea au fost companiile aeriene. Qantas, cea mai cunoscută companie aeriană din Australia, intenționează ca din 2021 să impună clienților săi vaccinarea obligatorie împotriva Covid, după ce va relua zborurile internaționale, iar dovada să fie stocată într-un ”pașaport digital”. Inclusiv International Air Transport Association (IATA) s-a exprimat asupra problemei, anunțând că a dezvoltat deja o aplicație mobilă, un fel de ”pașaport Covid” prin care pasagerii de pe rutele aeriene internaționale să facă dovada că nu sunt infectați și că s-au vaccinat.

Cel mai bun prim 11 al Științei din ultimii 30 de ani!

Piețarii sunt păgubiți și dezamăgiți: ,,Nu ştim dacă răul deja făcut se mai repară”!

FOTO: Fiul adjunctului IPJ Olt a murit!

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Stay Connected

27,174FaniÎmi place
0AbonațiAbonați-vă
- Advertisement -
spot_img

Latest Articles