Cum explică Fifor numirea lui Ioan Buda la Poliția de Frontieră

După cele întâmplate la Caracal, Ioan Buda, în acel moment șef al Poliției Române, a fost demis din funcție și s-a întors pe postul de inspector general al Poliției de Frontieră.

Ministrul interimar de Interne, Mihai Fifor, susține că numirea lui Ioan Buda la Poliția de Frontieră este în conformitate cu legea, deoarece acesta s-a întors la postul pe care îl deținea înainte.

”Chestorul Buda era la comanda Poliției prin împuternicire, în momentul în care nu a mai fost pe poziție s-a întors de unde plecase. Conform legii, s-a întors pe postul pe care îl deține”, a declarat Fifor.

În cadrul acțiunilor anti-corupție realizate în vămi în perioada 2009-2010, unul dintre vameșii cercetați a susținut că Ioan Buda și Sorin Blejnar ar fi ”reginele” șpăgilor de la frontieră.

După ce conducera interimară a Inspectoratului de Poliție a Județului Olt fost demisă, în contextul acțiunilor de la Caracal, cel care ocupă postul de șef al Serviciului de Investigaţii Criminale din cadrul IPJ Olt este comisarul-şef Laurenţiu Florin Neţoiu.

Potrivit puterea.ro, Nețoiu este nepotul baronului PSD de Olt, Paul Stănescu. 

Sursa foto: Facebook Poliția de Frontieră Română

În 3 minute poți să citești și: Focul pe fumători: Se scumpesc țigările!

Jandarmeria Craiova a refuzat să intervină în cazul din Caracal

„Alexandra trăieşte, este în podul unei case”

Complicii lui Gheorghe Dinca în crimele de la Caracal!

Share!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *