fbpx

Klaus Iohannis a decorat Teatrul Național din Craiova!

Președintele României nu s-a apucat să întindă ghirlande pe ferestrele teatrului, dar oltenii se pot mândri cu titlul primit!

Fondat în 1850, Teatrul Național din Craiova și-a desfășurat activitatea aproape fără întrerupere, fiind o construcție emblematică, situată în plin centru și care a marcat atât evoluția arhitecturii cât și a artei teatrale românești contemporane.

Președintele României, Klaus Iohanis, a semnat luni decretul de decorare a Teatrului Național „Marin Sorescu” din Craiova cu Ordinul „Meritul Cultural” în grad de Mare Ofițer, Categoria D-„Arta spectacolului”. A fost o zi cu dublă importanță pentru prestigioasa instituție și pentru viața culturală din România deoarece Naționalul craiovean a împlinit 170 de ani.

În semn de apreciere pentru contribuția importantă avută la dezvoltarea culturală a țării noastre, pentru dăruirea cu care s-a ilustrat în viața culturală, prin promovarea unei educații artistice de calitate în rândul tinerelor generații, dovedind excelența la nivel național și internațional, Președintele Klaus Iohannis a conferit Ordinul „Meritul Cultural” în grad de Mare Ofiţer, Categoria D -„Arta spectacolului”, Teatrului Național „Marin Sorescu” din Craiova”, anunță Administrația Prezidențială.

Această decizie a fost luată ținând cont de întreaga influență pe care o are teatrul asupra vieții culturale locale, dar și naționale.

În 3 minute poți să vezi și: Profesorii din Dolj, aproape să distrugă viitorul a doi copii!

Un craiovean a intrat în casa unui bărbat și i-a bătut soția!

Share and Enjoy !

0Shares
0 0 0
The following two tabs change content below.

Catalin Anghel

Redactor 3minute.net. Absolvent al Facultății de Jurnalism din Craiova.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

0Shares
0 0