-0.5 C
Craiova
marți, februarie 7, 2023

Ion Prioteasa: „Sper că la anul să avem echipa de medici necesară”

Presedintele Consiliului Judetean Dolj, Ion Prioteasa, va discuta din nou, cu ministrul sanatatii, despre echipa de medici pentru Clinica de Cardiologie din Craiova!

Dupa evenimentul de marti seara de la Craiova, cand actorului Florin Busuioc a suferit un infarct,  pe scena Filarmonicii, la sfarsitul unui spectacol sustinut de el, Ion Prioteasa a declarat ca si-ar dori ca o echipa de medici sa fie in permanenta prezenta la Clinica de Cardiologie Craiova. „În legătură cu evenimentele petrecute, marți seară, la Spitalul Județean de Urgență Craiova, dacă nu se intervenea foarte repede și profesionist, ar fi fost un mare semn de întrebare cu ce ar fi putut să se întâmple în cazul domnului Busuioc. Întâmplarea face ca ieri să fi avut un eveniment legat de bolile de inimă, la Aeroportul din Craiova ajungând un defibrilator automat care poate fi folosit pentru astfel de situații. Nu aveam de unde să știm că seara o să aibă loc un astfel de eveniment neplăcut. Au intervenit doi tineri medici. Este prima dată când putem spune și când ne-a auzit întrega țară că ceea ce am realizat noi acolo a salvat o viață de om”, a menționat Prioteasa.

De altfel, presedintele CJ Dolj a specificat ca activitatea in aceasta clinica ae trebui sa fie una continua. „Dacă vă amintiți am dus-o pe doamna ministru special acolo să vadă și chiar a apreciat clinica. Rugămintea noastră a fost să aibă grijă pe linie medicală, să le dea stenturi, materiale necesare și în aceleași timp să îi ajute cu posturile. Este vorba despre o nouă organigramă, de posturi noi. Conducerea spitalului a cerut Universității de Medicină din Craiova să stabilească niște cadre medicale care să fie în permanență aici, în așa fel încât ceea ce se petrece în clinică să nu fie accidental, ci o activitate cotidiană. Ne dorim ca în fiecare zi să vedem că în această clinică se salvează vieți, acesta fiind scopul pentru care noi am făcut posibilă construirea clinicii”, a mai spus președintele CJ Dolj.

Ion Prioteasa a spus ca va discuta cu Ministrul Sanatatii. „Această zonă a Olteniei ia o presiune de pe spitalele din București. Dacă aici se rezolvă problema și se face un centru de excelență în bolile de inimă, oamenii nu mai sunt nevoiți să meargă la București. Așa că eu cred că intră într-o nouă fază situația posturilor, că am înțelescă managerul a fost chemat la București la doamna ministru, pentru discuții. Și eu o să vorbesc în cursul zilei de azi cu doamna ministru și sper ca de la anul să avem echipa necesară pentru a stabili linii de gardă”, a adaugat Ion Prioteasa, potrivit realitatea.net

Foto – Realitatea

Citeste si Medicul care l-a salvat pe Busu de la Meteo: ”E o problemă în România”

Loading RSS Feed
Loading RSS Feed

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Stay Connected

32,055FaniÎmi place
0AbonațiAbonați-vă
spot_img

Latest Articles