fbpx

Ion Prioteasa: „Vorbim de aproape 180 de milioane de euro”

Ieri, președintele CJ Dolj, Ion Prioteasa, a susținut o conferință de presă prilejuită de semnarea contractului de finanțare prin intermediul Programului Operațional Regional 2014 – 2020 pentru reabilitarea termică a clădirii în care funcționează Clinicile de Oncologie și Dermatologie din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Craiova. La eveniment au mai participat administratorul public al județului Dolj, Cosmin Durle, și directorul Direcției Afaceri Europene din cadrul CJ, Daniela Băluță.

Valoarea totală a proiectelor pentru care Consiliului Județean (CJ) Dolj a obținut fonduri din surse nerambursabile, în actuala perioadă de programare, a ajuns la aproape 180 de milioane de euro, conform unui bilanț succint prezentat de Ion Prioteasa. 

Acesta este cel de-al 11-lea contract cu fonduri europene pe care îl semnăm în actualul exercițiu financiar, 2014 – 2020, valoarea totală a proiectelor pentru care am obținut finanțare din această sursă fiind de aproape 150 de milioane de euro. În această sumă sunt incluse și demersurile care se află acum în faza finală a contractării, investiții de peste 53 de milioane de euro, care au trecut deja proba evaluării. Ecuația finanțărilor nerambursabile obținute de Consiliul Județean Dolj se completează, desigur, cu cele 4 proiecte derulate cu fonduri guvernamentale, prin Programul Național de Dezvoltare Locală, care, însumate, înseamnă alte aproape 30 de milioane de euro. Din calculele noastre, vorbim în total de aproape 180 de milioane de euro, ceea ce reprezintă de peste 7 ori sursele proprii pentru dezvoltare ale instituției noastre pentru anul 2019”, a declarat președintele CJ Dolj.

Ion Prioteasa vede reabilitatea Clinicilor de Oncologie drept obiectiv prioritar. Angajamentul a fost luat în urma unor discuții cu ministrul Sănătății, Sorina Pintea.

Obiectivul pentru care am semnat astăzi documentele de finanțare este unul dintre cele prioritare, un obiectiv așteptat de foarte multă lume, respectiv reabilitarea sediului Clinicilor de Oncologie și Dermatologie de la Spitalul Județean de Urgență Craiova. Este o investiție pe care oamenii și-o doreau realizată, pentru că această structură medicală este destinată tratării unei boli grave, cancerul, cu o incidență destul de mare în rândul populației.  În cadrul discuțiilor pe care le-am avut cu ministrul Sănătății, doamna Sorina Pintea, noi ne-am angajat că vom reabilita clădirea în care funcționează clinicile amintite, precum și Medicina Muncii”, a completat Ion Prioteasa.

Consiliul Județean investește două milioane de euro în proiect, iar până la suna de trei milioane, banii vor veni din fonduri europene: „Valoarea totală a proiectului este de aproximativ 3 milioane de euro, iar din fonduri europene primim un milion, restul fiind acoperit din bugetul propriu al Consiliului Județean Dolj”.

În 3 minute poți să citești și: Bunic în căutarea nepoatei în vârstă de 18 ani!

A înjunghiat un băiat în vârstă de 14 ani

Primarul de la Coșoveni a mutat audiențele în on-line

 Porți deschise la ”Casa de Papel”din Craiova

 Primele ipoteze după incendiul de la Catedrala Notre-Dame

 Meteorologii anunță temperaturi în creștere săptămâna aceasta

Share and Enjoy !

0Shares
0 0
The following two tabs change content below.

Catalin Anghel

Redactor 3minute.net. Absolvent al Facultății de Jurnalism din Craiova.

Catalin Anghel

Redactor 3minute.net. Absolvent al Facultății de Jurnalism din Craiova.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

0Shares
0