fbpx

Ion Prioteasa: „Sumele sunt mici și foarte mici”

Consiliul Județean Dolj a anunțat modalitatea de împărțire a banilor pentru județe, municipii, orașe și comune, conform Legii Bugetului!

„Prin legea bugetului s-a stabilit că se alocă 450 de lei per locuitor pe an pentru județe, darnu mai mult de 275 de milioane de lei per județ, pe an. La o socoteală simplă, 450 de lei âmpărțit cu aproape 700000 de locuitori și vedeți cât a pierdu județul Dolj. Am făcut un lucru extraordinar la sfârșitul anului trecut. Faptul că noi pentru investiții ne-am asigurat. Probabil că vor fi localități din Dolj unde vor fi probleme pentru că banii pe care îi vor primi din partea Consiliului Județean sunt cei pe care îi primesc în fiecare an, niște sume mai mult simbolice, ori sunt unele localități și în special orașe care au proiecte foarte mari în care cofinanțările sunt mai mari decât bugetele pe care le-au primit acum și vor trebui să găsească soluții, să se împrumute”, a spus Ion Prioteasa, presedinte CJ Dolj.

PSD Alegeri Parlamentare 2020

Municipiile primesc nu mai puțin de 12 milioane de lei de fiecare. Orașele primesc 6 milioane, iar pentru comune revine suma de 1000 de lei per locuitor, pe an.

Sumele acestea le vor prinde bine comunele foarte mici, probabil Botoșești Paia, Gogoșu sunt comune care sar într-un picior pentru că nu au avut niciodată banii aștia, dar cu alții vom vedea. Dacă e să tragem o concluzie sumele sunt mici și foarte mici, sunt mici pentru drumurile comunale, sunt mici pentru drumurile județene. Nu se întâmplă altceva decât să duci o basculantă de pietriș pe drumurile care au nevoie, dar astea sunt sumele”, a adăugat Ion Prioteasa.

În 3 minute poți să citești și: Ziua Olteniei, la Teatrul Național „Marin Sorescu”!

 Dăncilă le promite oltenilor drumuri noi și căi ferate!

Share and Enjoy !

0Shares
0 0
The following two tabs change content below.

Catalin Anghel

Redactor 3minute.net. Absolvent al Facultății de Jurnalism din Craiova.

Catalin Anghel

Redactor 3minute.net. Absolvent al Facultății de Jurnalism din Craiova.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

0Shares
0