fbpx

Ion Prioteasa: „Vor fi oameni care vor face potecă spre Craiova”

Casa Dianu prinde, din nou, viață! Muzeul Cărții și Exilului românesc va fi gata mai devreme cu 6 luni!

În luna august a acestui lucrările la Casa Dianu au început. Consiliul Județean a achiziționat imobilul pentru a-l transforma în Muzeul Cărții și Exilului Românesc. Constructorii au dat un termen de aproximativ doi ani până la finalizare, dar se pare că lucrările merg mult mai bine decât se preconiza. Este posibil ca muzeul să fie deschis cu 6 luni mai devreme.

Am decis astăzi ca, împreună cu domnul academician Basarab Nicolescu, vicepreședintele Cosmin Vasile, administratorul public al județului, Cosmin Durle, și managerul Bibliotecii Județene „Alexandru și Aristia Aman“, Lucian Dindirică, să vizităm șantierul deschis la Casa Dianu, unul dintre monumentele de referință din Craiova, o clădire pe care Consiliul Județean Dolj a achiziționat-o pentru a o salva și pe care am destinat-o unui obiectiv cu totul aparte – crearea Muzeului Cărții și Exilului Românesc” a spus Președintele CJ Dolj, Ion Prioteasa.

Lucian Dindirică, managerul Bibliotecii Județene, este conștient că va fi mult de muncă pentru o organizare perfectă a muzeului, mai ales dacă acesta va fi gata mai devreme. Totodată, donațiile continuă să apară, fapt ce este îmbucurător pentru cultura craioveană.

Timpul care a rămas până la inaugurare este unul foarte scurt, de aproximativ un an. Ceea ce înseamnă că visul nostru devine realitate cu 6 luni mai devreme. Avem foarte mult de muncă. Deja sunt peste 20 de donații. Văzând cum avansează lucrările, știm că avem de muncă. Trebuie să stabilim dacă vor fi zone de expoziție permanentă sau temporare”, a transmis Lucian Dindirică.  

Ion Prioteasa: „Sunt convins că oamenii vor face potecă spre Craiova”

Este un proiect care a pornit de la managerul Bibliotecii Județene «Alexandru și Aristia Aman», Lucian Dindirică, și de la domnul academician Basarab Nicolescu, pe care îl considerăm deja un prieten de-ai noștri, un prieten de-ai Craiovei, din partea căruia am primit un sprijin extraordinar. Trebuie spus că, în toată această perioadă, s-a implicat foarte mult pentru a găsi persoane dispuse să doneze opere create în exil, care să fie aduse în Bănie, pentru a putea fi studiate. Sunt convins că vor fi oameni care vor face potecă spre Craiova, pentru a veni să descifreze documente importante, care ajung aici din diferite colțuri ale lumii”, a mai spus președintele CJ Dolj.

5 milioane de euro sunt investițiile ce au drept scop transformarea Casei Dianu într-un muzeu unic în Craiova și chiar în România.

Investim aproape 5 milioane de euro în această clădire emblematică, în care se vor regăsi atât colecțiile donate de personalități precum domnii academicieni Dinu C. Giurescu sau Dan Berindei, colecții pentru care vor fi amenajate încăperi speciale, cât și cărți, lucrări și documente inedite, reprezentative pentru exilul românesc, cum sunt și cele dăruite cu generozitate de către domnul academician Basarab Nicolescu. Noul muzeu va fi o instituție interactivă, o instituție vie, care își propune să atragă cât mai mulți tineri și chiar copii”, a transmis Ion Prioteasa.

În 3 minute poți să vezi și: Crește numărul beneficiarilor de pensii speciale. Cine primește cei mai mulți bani?

 Dăncilă dă marea lovitură înainte să plece! Va ieși un scandal imens

Șoc pe piața muncii! Angajatorii, scutiți de plata concediului medical


Share and Enjoy !

0Shares
0 0 0
The following two tabs change content below.

Catalin Anghel

Redactor 3minute.net. Absolvent al Facultății de Jurnalism din Craiova.
Summary
Ion Prioteasa: „Vor fi oameni care vor face potecă spre Craiova”
Article Name
Ion Prioteasa: „Vor fi oameni care vor face potecă spre Craiova”
Description
Casa Dianu prinde, din nou, viață! Muzeul Cărții și Exilului românesc va fi gata mai devreme cu 6 luni!
Author
Publisher Name
https://3minute.net
Publisher Logo

Catalin Anghel

Redactor 3minute.net. Absolvent al Facultății de Jurnalism din Craiova.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

0Shares
0 0