fbpx

Ion Prioteasa: „Este o investiție de aproape 5 milioane de euro”

Președintele Consiliului Județean Dolj, Ion Prioteasa, a anunțat când va fi inaugurat Muzeul Cărții și Exilului Românesc și la ce sume se ridică investiția!

Muzeul Cărții și Exilului Românesc se bucură de o investiție de aproape 5 milioane de euro, bani veniți din fonduri europene.

PSD Alegeri Parlamentare 2020

Consiliul Județean, împreună cu Biblioteca Alexandru și Aristia Aman realizează o investiție de aproape 5 milioane de euro, unică în România, prin care dorim să facem un Muzeu al Cărții și Exilului Românesc. Banii vin de la Uniunea Europeană și până în acest moment s-au desfășurat licitații. În acest moment, putem spune că s-a încheiat licitația cea mai importantă. Practic, vom avea, poate mai devreme de doi ani, muzeul. Cu timpul am realziat că trebuie să îți propui planuri mărețe, ca să ai un succes special. Iată că ceea ce ar însemna expoziție de bază în acest viitor muzeu este deja conturată. 22 de personalități marcante ale vieții românești din țară și din străinătate au făcut aceste donații, cu o mare generozitate. Le mulțumim și lor și tutuor celor care s-au implicat în acest proiect”, a spus președintele CJ Dolj.

Consiliu Județean a achiziționat deja o casă care a aparținut unor oameni de seamă din județul Dolj, Familia Dianu, Dumitru și Sofia, iar în prezent se lucrează la achiziționarea mobilierului și a altor obiecte.

Consiliul Județean a achizițioant o  casă care a aparținut unor oameni de seamă din acest județ, Familia Dianu, Dumitru și Sofia. Dacă vom avea posibilitatea, vom mai repeta acest lucru. Avem o listă de case către care ne-am duce și am putea să cumpărăm și să le dăm un contur cultural. În acest moment, Consiliul Județean are investiți circa 13 milioane de euro. Dacă îi punem și investițiile vechi, sărim de 20 de milioane de euro investiți în cultură. Suntem destul de prietenoși cu tot ceea ce înseamnă cultura. În acest moment, acest obiectiv începe să prindă contur. Lucrăm la achiziționarea celorlalte obiecte, cum ar fi mobilierul”, a completat Ion Prioteasa.

„Totul sau nimic!”

Peste 22 de colecții ar urma să apară în Muzeul Cărții și Exilului Românesc, iar valoarea lor va depăși un milion și jumătate de euro.

 „Colețiile care vor popula acest muzeu sunt de o valoare inestimabilă. Cele peste 22 de colecții depăștesc un milion și jumătate de euro. Este o valoare de inventar. Manuscrisele lui Eliade le avem intrate pe mai puțin de doi euro pe filă. Valoarea lor este inestimabilă pentru cultura noastră națională, însă aceasta este suma. Ce înseamnă acest muzeu pentru cultura noastră națională? Înseamnă totul sau nimic. Totul, pentru că vine să umple un gol imens sau nimic, pentru că nu a contat pentru 30 de ani. Aceste lucruri nu au fost recuperate. Foarte multe lucruri s-au pierdut sau au fost aruncate la gunoi. Avem doi ani de zile în față pentru a pune la cale marea deschidere”, a declarat Lucian Dindirică, Managerul Bibliotecii Județene Craiova.

În 3 minute poți să citeși și: Judecătorii au hotărât: Sorina poate părăsi România

Share and Enjoy !

0Shares
0 0
The following two tabs change content below.

Catalin Anghel

Redactor 3minute.net. Absolvent al Facultății de Jurnalism din Craiova.

Catalin Anghel

Redactor 3minute.net. Absolvent al Facultății de Jurnalism din Craiova.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

0Shares
0