fbpx
14 C
Craiova
miercuri, octombrie 27, 2021

Ion Prioteasa: „O veste foarte bună! Aeroportul nostru se situează pe locul trei la nivel internațional”!

Aeroportul Internațional Craiova (AIC) se situează pe locul 3 la nivel internațional în ceea ce privește evoluția conectivității directe, un indicator care ia în considerare numărul destinațiilor către care sunt operate zboruri directe, dar și frecvența acestor curse. Mai exact, în ultimii cinci ani, Aeroportul Craiova a înregistrat, la acest capitol, o creștere cu aproape 500 la sută.

„La congresul anual recent desfășurat în Bruxelles, Airports Council International Europe, organizație care reprezintă interesele a peste 500 de aeroporturi, a prezentat un raport complex în privința dinamicii conectivității, document care a produs, pentru noi, o surpriză plăcută – o veste foarte bună, pe care ne bucurăm să o putem transmite. Astfel, la categoria sa de trafic, aeroportul nostru se situează pe un onorant loc 3 la nivel internațional în ceea ce privește evoluția conectivității directe, un indicator care ia în considerare numărul destinațiilor către care sunt operate zboruri directe, dar și frecvența acestor curse. Mai exact, în ultimii cinci ani, AIC a înregistrat, la acest capitol, o creștere cu aproape 500 la sută, ceea ce reflectă ascensiunea remarcabilă pe care o are aeroportul din Craiova. Este o imagine clară a faptului că, în prezent, suntem legați prin rute aeriene directe cu mari orașe din Europa și din afara ei – un fenomen care se amplifică, dacă ne gândim că, în lunile mai și iunie, au crescut frecvențele zborurilor pe trei destinații, astfel că am ajuns la peste 60 de aterizări și decolări în fiecare săptămână. Desigur că toate acestea nu ar fi fost posibile dacă nu am fi crezut cu toată convingerea în proiectul de revitalizare a Aeroportului Internațional Craiova, un proces investițional pe care l-am susținut cu sume consistente din bugetul propriu al Consiliului Județean Dolj și pentru care am obținut, ulterior, finanțare din fonduri europene. Am reușit, în felul acesta, să asigurăm terminale moderne, dotări performante și, cel mai important, o pistă de aterizare – decolare la nivelul celor mai exigente standarde” , a declara Ion Prioteasa, președintele Consiliului Județean Dolj.

Ion Prioteasa nu a uitat să menționeze că pentru a ajunge la aceste rezultate, un merit important l-au avut Mircea Dumitru, directorul general al AIC și colaboratorii acestuia din cadrul aeroportului. Președintele CJ Dolj este convins că tendința de creștere va continua.

„Este și rezultatul implicării totale și al eforturilor intense depuse de colegii noștri de la aeroport, eforturi care își primesc tot mai des recunoașterea. De altfel, chiar în urmă cu câteva zile, directorul general al AIC, Mircea Dumitru, a fost invitat la București, la întrunirea Comitetului de Monitorizare pentru Programul Operațional Infrastructură Mare, pentru a prezenta proiectul privind reabilitarea infrastructurii de mișcare, considerat drept un exemplu de bune practici. Suntem convinși că tendința de creștere va continua, acesta fiind și motivul pentru care, începând din 2018, ne concentrăm atenția și resursele financiare pentru o nouă etapă în evoluția Aeroportului Internațional Craiova, prin ceea ce înseamnă extinderea terminalelor de sosiri și de plecări – o investiție de aproape 8 milioane de euro, menită să majoreze capacitatea de operare până la aproximativ 900.000 de pasageri pe an”, a completat Ion Prioteasa.

Sursă foto: travelmix.ro
Citește și:Un copil de 2 ani salvat în extremis de pompierii – eroi!

Catalin Anghel
Redactor 3minute.net. Absolvent al Facultății de Jurnalism din Craiova.

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Stay Connected

27,278FaniÎmi place
0AbonațiAbonați-vă
spot_img

Latest Articles