Ion Ţiriac a fost detronat

Cu o avere estimată la 1,1 miliarde dolari, Ion Țiriac nu mai deține supremația în topul celor mai bogați români. Un alt miliardar-minune i-a luat locul din acest an.

Este vorba despre programatorul român Daniel Dines, fondatorul şi directorul general al companiei IT UiPath.

Românul deţine în prezent peste 20% din compania UiPath, potrivit interviului acordat Forbes. Compania IT este evaluată la 7 miliarde de dolari, după ultimele investiţii obţinute de la finanţatori. Aşadar, după calculele Forbes, Dines ar deţine o avere de cel puţin 1.4 miliarde de dolari, depăşindu-l astfel pe Ion Ţiriac, care are o avere estimată la 1.1 miliarde de dolari, conform celui mai recent top Forbes al celor mai bogaţi oameni din lume, potrivit libertatea.ro

Daniel Dines, în vârstă de 47 de ani, nu a inventat tehnologia RPA (robot process automation), dar deja s-a poziţionat în fruntea clasamentelui al companiilor din acest domeniu. În urmă cu doi ani, atunci când investitorii europeni au evaluat compania la 110 milioane de dolari, UiPath era un start-up mai puţin cunoscut, având doar 150 de angajaţi. Momentan, sediul principal al companiei se află într-un zgârie nori impresionant, situat pe celebrul Park Avenue din Manhattan, New York. Peste 3.000 de angajaţi lucrează acum pentru compania lui Dines, având peste 30 de sedii în întreaga lume.

În 2018, compania IT a generat un profit de peste 150 de milioane de dolari, iar anul acesta Dines se aşteaptă să dubleze acea sumă. În urmă cu câteva luni, investitorii de pe Wall Street, precum Wellington Management, au „pompat” compania cu peste 500 de milioane de dolari, făcându-l astfel pe Dines primul miliardar de boţi din lume.

foto: Forbes.ro

În 3 minute poți să vezi și: Gest incredibil făcut de o învățătoare! A atacat, cu spray lacrimogen, doi copii

Dăncilă a dat liber la impozitarea pensiilor speciale

Un șofer român a scandalizat Ungaria! Care a fost motivul?

Primăria orașului, dată în judecată de elevi!

Share and Enjoy !

0Shares
0 0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *