10.9 C
Craiova
luni, martie 27, 2023

Cum a motivat instanța eliberarea criminalului din Mehedinți!

Ion Turnagiu a fost condamnat la închisoare pe viață pentru cinci crime. O instanță îi respinsese cererea de eliberare condiționată.

Fata de 17 ani incendiată de Ion Turnagiu se zbate între viață și moarte pe un pat de spital din București. Acest lucru nu ar fi fost posibil dacă bărbatul nu era eliberat condiționat de Tribunalul Mehedinți la data de 10 mai 2019.

Ion Turnagiu, cel care a comis 5 crime în 1993, a cerut prima dată Judecătoriei din Turnu Severin eliberarea. Aceasta i-a respins-o. Fapt contestat de încarcerat la Tribunalul Mehedinți, care a dat o decizie favorabilă eliberării condiționate.

Iată motivarea instanței: ”Analizând contestaţia formulată prin prisma dispoziţiilor evocate şi în raport de actele depuse la dosarul cauzei rezultă că persoana condamnată a executat fracţia minimă prevăzută de lege, pe timpul executării pedepsei a fost sancţionat disciplinar, însă aceste sancţiuni au fost ridicate ulterior, a fost recompensat de 7 ori cu ridicarea măsurii disciplinare aplicate şi de 24 de ori cu suplimentarea drepturilor. În perioada analizată, nu a fost sancţionat disciplinar, a fost recompensat de 8 ori cu suplimentarea drepturilor. A îndeplinit recomandările de participare la programele şi activităţile de reintegrare socială şi a participat la activităţi lucrative, obţinând 215 zile câştig. În cauza de faţă, în raport de cerinţele prev. de art. 59 C .p., se reţine că judecătorul fondului nu a apreciat în mod corect, raportat la actele şi lucrările dosarului, că la acest moment nu sunt îndeplinite cumulativ condiţiile prevăzute de lege şi nu se impune liberarea condiţionată a condamnatului. Astfel, instanţa de control judiciar apreciază că persoana condamnată a depus eforturi susţinute pentru a demonstra îndreptarea sa, raportat la faptul că, fiind sancţionat disciplinar de 7 ori, a adoptat o atitudine pozitivă şi un comportament corespunzător, ce s-au concretizat în ridicarea acestor sancţiuni”.

De ce a respins Judecătoria Turnu-Severin eliberarea condiţionată: ”Deşi a început executarea pedepsei la data de 27.11.1993, persoana condamnată s-a preocupat pentru a se evidenţia în mod constant abia începând cu anul 2014, astfel că s-a apreciat că recompensele acordate până în acest moment nu fac dovada unei adevărate îndreptări a condamnatului, ci reprezintă un simulacru pentru obţinerea mai grabnică a liberării condiţionate. Petentul condamnat a participat la activităţi lucrative şi a obţinut 215 zile câştig prin muncă, dintr-un total de 7.305 zile pe care le-ar fi putut astfel obţine. Neîndeplinirea condiţiei privitoare la stăruinţa în muncă dovedeşte faptul că pedeapsa nu şi-a atins scopul”.

Ultima victimă a lui Turnagiu, fata de 17 ani din Mehedinți, se zbate între viață și moarte pe un pat de spital din București, după ce a fost incendiată. Cu o zi înainte de a-I da foc fetei, Turnagiu a înregistrat un video cu următorul mesaj: „Va mulţumesc tuturor şi bunul Dumnezeu să le dea la toţi de acum înainte după inima şi sufletul nostru. Va iubesc, adio!”.

În 3 minute poți să vezi și: Alb-albaștrii au dat lovitura: „E magnific! O să vedeți ce o să facă la Craiova”

Marius Croitoru: „Îmi pare rău că nu am jucat! Erau de bătut!”

 O elevă din Craiova s-a spânzurat înainte de BAC!

FOTO. Cei 6 morți de Covid 19 de la Craiova, dați dispăruți!

Qatarezii au venit cu banii la Becali: „Dacă oferă 25 de milioane de euro, îl dau!”

Gigi Becali a primit o ofertă inițială de 20 de milioane de euro! Toată lumea știe că FCSB nu este Read more

De la București la Craiova: Top orașe cu cei mai mulți câini fără stăpân

Câinii fără stăpân invadează orașele din România: Care sunt cele mai afectate orașe și ce se face pentru a rezolva Read more

loading...

Medicii craioveni dau impresia că au descoperit leacul pentru Covid 19!

Loading RSS Feed
Loading RSS Feed
Cosmin Cojocareanu
Cosmin Cojocareanuhttps://3minute.net
Fondator 3minute.net. Cu experienta de peste 15 ani in presa.

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Stay Connected

32,055FaniÎmi place
0AbonațiAbonați-vă
spot_img

Latest Articles