fbpx

Ionuț Stroe, cu ochii pe sportul din Bănie: „Craiova este un oraș în care sportul este o pasiune”

Ministrul Tineretului și Sportului, Ionuț Stroe a fost prezent la Craiova, pentru o vizită la Sala Sporturilor „Matei Basarab” și la sediul Clubului Sportiv Municipal!

Ionuț Stroe a aruncat un ochi la lucrările de reparații și a vorbit despre investițiile privind dotările la Centrul de Tineret. După ce a vizitat Sala „Voința” și sediul CSM, ministrul a fost participat și la prezentarea bazinului de înot de la Ștrandul Tineretului, care pare a fi proiectul lui de suflet în acest moment.

PSD Alegeri Parlamentare 2020

Cele două proiecte vin să sprijine activitatea sportivă desfășurată în orașul nostru. Sunt proiecte de viitor, proiecte la care țin foarte mult. Sunt proiecte care, pe mai departe, vor produce rezultate concrete pentru ceea ce înseamnă sportul juvenil în Craiova. Am vizitat mai multe orașe în ultimele luni, care dețin în momentul de față o infrastructură sportivă administrată de Ministerul Tineretului și Sportului, pentru a avea o evaluare cât mai clară și concretă a ceea ce reprezintă bazele sportive pe care le deținem, modul prin care le putem găsi soluții pentru a fi modernizate și să știți că de dezvoltarea acestor baze sportive depinde dezvoltarea sportului în România”, a spus Ionuț Store.

Potrivit spuselor ministrului, Sala „Voința” va beneficia de recondiționări în zona acoperișului, recondiționarea parchetului, tencuieli interioare și exterioare, izolații termice, pereți interiori, reparații ale lambriurilor și reparația pardoselilor: „Craiova este un oraș în care sportul este o pasiune. Este mai mult decât fotbal. Craiova a excelat la sport în decursul vremii. Propun ca și în orașul nostru să oferim tuturor celorlalte discipline sportive posibilitatea de a-și desfășura activitatea, de a se dezvolta, de a da acestui oraș viitori campioni. Sprijinul nostru este necondiționat pentru orice forme și activități sportive. Am vizitat Sala Voința, unde s-a văzut modul în care derulăm un proces de reparații capitale. Lucrările la acest obiectiv merg din zona acoperișului, recondiționarea parchetului, tencuieli interioare și exterioare, izolații termice, pereți interiori, reparații lambriuri, reparația pardoselilor și o soluție pentru centrale termice. Vom achiziționa și vom dota toată această sală cu echipamente sportive de ultimă generație: coșuri de baschet, porți de handbal, fileu de volei. Va fi și o structură mobilă personalizată pentru a organiza evenimente sportive în exterior, cu un buget care în momentul de față se ridică la suma de 700.000 de lei”.

Ionuț Stroe susține că vor fi reparații ample și la Clubul Sportiv Municipal, cu un buget de aproximativ 800.000 de lei, dar a pus accentul pe ceea ce el a numit „cea mai importantă piesă din acest ansamblu de investiții”: refacerea fostului ștrand al tineretului.

La sediul Clubului Sportiv Municipal este în derulare o mare investiție care cuprinde reparații ample de recondiționare, de refacere a tuturor sălilor care găzduiesc activități sportive, noi dotări moderne pentru sportivii craioveni, cu un buget aproximativ de 800.000 de lei. Sunt realizate investiții și reparații capitale la sala de lupte, la sala de forță, dotări, mobilier, facilități. Ulterior acestei investiții, vom avea achiziționate instalații sportive de ultimă generație. În zona luptelor avem tradiție aici la Craiova. Există rezultate bune la lupte. Surpriza și cea mai importantă piesă din acest ansamblu de investiții este refacerea fostului ștrand al tineretului și, practic, refacerea lui din temelii. Vom avea un bazin de dimensiuni semi-olimpice, acoperit. La anul, vom realiza aici o investiție care se va ridica la câteva milioane de euro. Nu avem un bazin de mari dimensiuni acoperit în Craiova. Probabil va fi unul dintre cele mai moderne din țară, dar suntem condiționați puțin de spațiul pe care îl avem la dispoziție”, a mai spus Ministrul Tineretului și Sportului.


Share and Enjoy !

0Shares
0 0
The following two tabs change content below.

Catalin Anghel

Redactor 3minute.net. Absolvent al Facultății de Jurnalism din Craiova.

Catalin Anghel

Redactor 3minute.net. Absolvent al Facultății de Jurnalism din Craiova.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

0Shares
0