Îți afişezi credinţa pe parbriz, lunetă sau geamurile laterale? Îți iei amendă!

Cine obişnuieşte să îşi agaţe tot felul de obiecte religioase (şi nu numai) pe geamurile laterale, parbrizul sau luneta maşinii trebuie să ştie că este pasibil de o amendă zdravănă. Legislaţia rutieră e cât se poate de clară: „Aplicarea de afişe, reclame publicitare, înscrisuri sau accesorii pe parbriz, lunetă sau geamurile laterale, care restrâng sau estompează vizibilitatea” reprezintă o contravenţie care se încadrează în clasa a IV-a de sancţiuni.

Prin urmare, amenda pentru şoferii prea „evlavioşi” poate ajunge până la 3.000, scrie gândul.info

Codul rutier menţionează următoarele „accesorii”: odorizante, carnete de notiţe, diverse obiecte religioase, suporturi pentru diverse dispozitive electronice etc. Însă, şi vinietele adunate de-a lungul anilor reduc vizibilitatea, ca şi diversele abţibilduri sau, cum s-a mai observat în trafic, o fotografie în amintirea unei persoane dragi care a decedat de curând.

Nu în ultimul rând, pot primi amendă şi cei care atârnă CD-uri de oglinda interioară a maşinii, dar numai dacă agentul constatator va considera că vizibilitatea este obstrucţionată!

În 3 minute poți să citești și: Școala românească, la un alt nivel! Inventează copii pentru a păstra posturile de director și secretar

Craiovenii încă speră la cele 17 tramvaie noi!

Share and Enjoy !

0Shares
0 0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

0Shares
0 0