18.7 C
Craiova
joi, iunie 1, 2023

Șeful Jardarmeriei Dolj acuzat de procurori că și-a pontat ilegal sute de ore de muncă!

Dosare penale deschise pentru sutele de mii de lei obținute ilegal în starea de urgență!

Procurorii militari din DNA au dispus, joi, efectuarea urmăririi penale față de Inspectorul șef al Inspectoratului de Jandarmi Județean (IJJ) Dolj, Constantin Florea, care este suspectat de săvârșirea infracțiunii de uzurpare a funcției, în formă continuată (trei acte materiale), pentru că, în perioada în care a fost inspector general al Inspectoratului General al Jandarmeriei Române, ar fi încasat, în cursul anului 2020, drepturi bănești pentru ore suplimentare, fără vreo justificare legală bazată pe vreo dipoziție a șefului ierarhic superior și fără vreun temei care să justifice caracterul operativ sau neprevăzut al activităților desfășurate, în valoare de peste 15.000 de lei.

Procurorii militari din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul pentru efectuarea urmăririi penale în cauze privind infracțiunile de corupție săvârșite de militari, au dispus efectuarea urmăririi penale și față de Bogdan Enescu, colonel la data faptelor, și Ionuț-Cătălin Sindile, colonel în rezervă, atât cei doi, cât și Florea, încasând ilegal, în total, 79.852 lei.

,,În perioada august – octombrie 2019, ca împuternicit inspector general al Inspectoratului General al Jandarmeriei Române, suspectul Florea Constantin ar fi efectuat ore suplimentare fără respectarea acelorași prevederi legale, ulterior ar fi solicitat Inspectoratului General al Jandarmeriei Române acordarea majorării salariale corespunzătoare, iar în baza aprobării documentelor de către suspectul Enescu Bogdan, (deși acesta din urmă, la data efectuării orelor suplimentare, îndeplinea funcția de inspector șef al Inspectoratului de Jandarmi Județean Ilfov, fiind în subordinea nemijlocită a solicitantului), ar fi încasat, în luna mai 2020, drepturi bănești în sumă de 15.619 lei”, se arată în ordonanța procurorilor.

Dosarul în care Florea are calitatea de suspect a fost deschis de DNA în urma unei sesizări făcute de Corpul de Control al Ministerului de Interne. În urma verificărilor făcute în luna iulie, la Jandarmeria Română, s-a constatat că șeful instituției, colonelul Bogdan Enescu, și-ar fi aprobat ilegal sutele de ore suplimentare, în starea de urgență, și ar fi încasat zeci de mii de lei.

Bogdan Enescu și doi subalterni, printre care Cătălin Şindile, și-ar fi pontat ilegal ore suplimentare, în timpul stării de urgență. Conform unor stirileprotv.ro, șeful Jandarmeriei ar fi primit în plus 40.000 de lei, iar ceilalți doi colegi de dosar penal 20.000 de lei, fiecare. Colonelul Bogdan Enescu, şeful Jandarmeriei Române, a explicat la DNA cum şi-ar fi aprobat singur 900 de ore suplimentare de muncă. Înainte să discute cu procurorii, şeful jandarmeriei a spus că este nevinovat şi că nu are nevoie de un avocat ca să îl apere.

Ionuț-Cătălin Sindile, colonel în rezervă, la data faptelor împuternicit inspector general al Inspectoratului General al Jandarmeriei Române, fost comandant al Școlii de Aplicație pentru Ofițeri ai Jandarmeriei Române „Mihai Viteazul”, este cercetat pentru săvârșirea infracțiunii de uzurpare a funcției dacă funcționarul public a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, în formă continuată (7 acte materiale).

PNL, singurul partid care poate învinge PSD în Dolj

Mihăiță Cocîrlă – candidatul PSD la primăria Izvoare

Scrisoare deschisă către craioveni!

A rămas o singură Universitatea Craiova în Bănie!

Câți copii vei avea în funcție de zodie!

Loading RSS Feed

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Stay Connected

32,055FaniÎmi place
0AbonațiAbonați-vă
spot_img
Loading RSS Feed

Latest Articles