fbpx
5.2 C
Craiova
miercuri, aprilie 14, 2021

Ce i-a cerut un copil de 5 ani din Africa jandarmeriței Claudia!

Claudia s-a gândit că vrea de mâncare sau bani, dar micuțul a refuzat! Mama lui murise de malarie, iar tatăl sfârșise într-un atac armat!

- Advertisement -
- Advertisement -

Jandarmeria Română a postat pe pagina oficială de Facebook o fotografie în care apar Carmen-Claudia Popescu, singura femeie-jandarm care, pentru o perioadă de 3 ani, a reprezentat Jandarmeria Română în Republica Centrafricană, pentru misiuni de menținere a păcii sub egida ONU și un copil în vârstă de 5 ani, din Africa. Postarea a fost însoțită și de o poveste ce îi are protagoniști pe cei doi.

O femeie româncă, în inima Africii

Lăsând deoparte pericolul pe care l-a simțit pe propria piele, Claudia ne spune că, dacă ar fi să rezume cei trei ani la o singură poveste, ar fi aceasta:Într-o amiază arzătoare, oprindu-se la un magazin pentru a-și cumpăra apă, un băiat de 5 ani, sărăcăcios îmbrăcat și cu picioarele goale se apropie de ea și, printr-o exprimare destul de greoaie, îi cere ceva. Colega noastră s-a gândit că vrea de mâncare, căci se întâmpla des ca cei ai locului să trăiască din mila militarilor și străinilor aflați în misiuni. Claudia a scos niște bani pe care a vrut să îi ofere băiatului. I-a refuzat. Nu voia bani. A luat-o de mână și a condus-o direct la raftul unde se găseau rechizite școlare. A luat două caiete și un set de pixuri colorate și, cu ochii în lacrimi, o roagă pe străina din fața lui să i le cumpere. Voia să învețe. Avea nevoie de o șansă la educație, care să aducă și șansa la viață pentru el și cei trei frați mai mici pe care îi avea în grijă. Mama murise de malarie, iar tatăl sfârșise într-un atac armat. Un tablou dureros. Noi le numim povești, dar ele sunt realități crunte pe care le trăiesc sute, mii de copii. Lacrimile din ochii Claudiei, un colonel al Jandarmeriei Române, poartă greutatea experienței trăite. Și arată faptul că uniforma pe care o poartă sau importanța misiunii la care a participat nu au fost bariere în calea empatiei și a emoțiilor simțite. Cea mai bună lecție a acestei misiuni, ne spune Claudia, este legată de fericire. O vom găsi, întotdeauna, în lucrurile simple”, a fost postarea Jandarmeriei.
The following two tabs change content below.

Catalin Anghel

Redactor 3minute.net. Absolvent al Facultății de Jurnalism din Craiova.

Catalin Anghel
Redactor 3minute.net. Absolvent al Facultății de Jurnalism din Craiova.

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Stay Connected

26,985FaniÎmi place
0AbonațiAbonați-vă
- Advertisement -
spot_img

Latest Articles