fbpx

„Ale Ale Aleoo! Jandarmii sunt la mișto!”

Craiova – Dinamo, meciul în care jandarmii au ieșit din nou în evidență! Incidentele din peluză i-au depășit pe băieții de la Jandarmerie.

Iată că cineva s-a gândit s-o facă și pe asta. Să pună galeria oaspeților fix lângă peluza în care este promovată predarea icoanei fotbalului din tată-n fiu. Să fie ceva normal? S-a văzut la meciul Craiova – Dinamo că nu este deloc normal. În Peluza Nord Craiova, meci de meci, femei, copii sau bătrâni vin să-și încurajeze favoriții. Seara trecută, unii dintre ei au fost nevoiți să părăsească stadionul pentru că nu au fost în siguranță.

Cum au pornit incidentele!

Galeria celor de la Dinamo și-a făcut apariția pe stadion în trei tranșe. Ori nu au ajuns toți în același timp, ori nu au putut intra toți în același timp. Cea de-a doua variantă este mai puțin probabilă. Controale prea severe nu au fost pentru bucureșteni, în timp ce oltenii au fost puși să-și arunce până și brelocurile de la chei. Dinamoviștii au ajuns în tribune cu materiale pirotehnice pe care nu s-au sfiit să le folosească. Nu le-au aruncat în teren, ci în spre galeria Craiovei. Primii bucureșteni ajunși pe stadion au fost liniștiți, pe cât se putea. A doua parte a intrat pe stadion în fugă și a sărit direct pe gardurile peluzei. O parte dintre ei au reușit să le depășească, iar apoi a urmat ce a fost mai rău. Femeile și copiii din zonă au fost nevoiți să fugă, iar oltenii aflați lângă acel gard și-au împărțit pumni serioși cu bucureștenii. Stewarzii au ajuns cât de cât repede în acel loc, dar dinamoviștii au sărit la bătaie și cu ei. Jandarmii au fost depășiți de situație în primă fază. Au ajuns foarte greu în zona de conflict. Dacă stewarzii nu luau atitudine, lucrurile putea degenera foarte urât.

Mesajul Peluzei Nord a fost următorul: „Ale Ale Aleo! Jandarmii sunt la mișto/ Îi apără pe căței/ Că sunt unii dintre ei/ Ale Ale Aleo!”. Acest cântec a fost postat pe pagina de Facebook a grupării alb-albastre chiar înaintea meciului. Se pare că oltenii se așteptau la o asemenea desfășurare a lucrurilor.

A treia parte a galeriei Dinamo a procedat în același fel. Au forțat și ei intrarea în Peluza Nord, dar jandarmii au reușit să îi împiedice. Partea ciudată în toate aceste întâmplări a fost că dinamoviștii aruncau cu materiale pirotehnice chiar dintre jandarmi, iar aceștia nu au arătat nici măcar un semn de îngrijorare. La un moment dat, în Peluza Nord își fac apariția doi polițiști care îndemnă lumea la calm. Unii membri ai peluzei le explicau că nu pot să mai țină lumea liniștită: „Băă, aștia vor să se ducă peste ei! Sunteți nebuni? Dacă mai aruncă ăștia cu ceva, iese măcel!”, iar replica oamenilor de ordine a fost una de pus în ramă: „Nu vă faceți probleme. Este totul sub control. Nu are ce să se întâmple”. Toate acestea, în timp ce la Nord ardea o torță aruncată de oaspeți, iar petardele zburau din două în două minute.

„Câinii”, întărâtați de un nene și de un steag?

O variantă a izbucnirii scandalului a fost prezentată în felul următor: „Un suporter al Universității i-a enervat pe bucureșteni care au sărit gardul și l-au bătut”. Oare acel nene prezenta chiar așa un factor de interes pentru oaspeți? Băieții din galeria dinamovistă aveau curelele de la pantaloni scoase și puse pe pumn. Un singur om nu putea să întărâte o întreagă grupare. Dinamoviștii au venit direct puși pe treabă, iar jandarmeria trebuia să fie conștientă de pericolul pe care îl poate genera această partidă.

Citește și: În Bănie, icoana Tunarului e predată din tată-n fiu!

Share and Enjoy !

0Shares
0 0
The following two tabs change content below.

Catalin Anghel

Redactor 3minute.net. Absolvent al Facultății de Jurnalism din Craiova.

Catalin Anghel

Redactor 3minute.net. Absolvent al Facultății de Jurnalism din Craiova.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

0Shares
0