Jucătorul neimportant Zlatinski pleacă de la Craiova!

Oltenii le-au promis suporterilor că nu se despart de mai mult de un titular pe stagiune. Căpitanul din finala Cupei României e pe punctul de a părăsi echipa.

 

La data de 23 iunie a.c., U Craiova posta pe site-ul oficial un comunicat intitulat: „Știința mai puternică din sezonul viitor”. (titlul nu are legătură cu realitatea debutului de sezon: echipa a pierdut Supercupa și e pe ultimul loc în Liga 1, fără gol marcat de 270 de minute). În text se preciza: Din respect pentru suporterii noștri, promitem încă o dată că rămânem fideli principiului de a vinde cel mult un jucător important pe sezon”. Promisiune reiterată între vânzările lui Screciu și Băluță de o parte, Gustavo de partea cealaltă.

Ideea despărțirii de un singur jucător important pe stagiune își are argumentul principal în păstrarea omogenității, astfel încât performanța sportivă să nu fie afectată de vânzări masive. Așadar, după plecările lui Screciu, Băluță, Gustavo, oltenii pierd un nou jucător exponențial. Nu-l vând, îl lasă liber să plece. La Digisport, Gică Craioveanu, directorul de imagine al clubului, a spus: Ne-a ajutat enorm ca jucător, eu îi mulţumesc foarte mult pentru tot ce a făcut. A fost foarte important în istoria recentă a clubului“.

 

Convinși fiind că U Craiova este un club care apreciază că suporterii sunt piatra sa de temelie și implicit trebuie să respecte promisiunile pe care le face acestora, nu putem decât să tragem concluzia că trei din următorii patru jucători Alexandru Băluță, Vlad Screciu, Gustavo Vagenin și Hristo Zlatinski nu au fost jucători importanți. Altfel, promisiunea ar fi încălcată.

 

Hotărârea lui Zlatinski de a pleca se datorează transferurilor pe postul său: Cicâldău și Fedele.

 

Cifre sezon 2017-2018

Alexandru Băluță 37 meciuri jucate – 17 goluri marcate

Gustavo Vagenin 39 meciuri – 14 goluri

Vladimir Screciu  28 meciuri

Hristo Zlatinski    36 meciuri – 1 gol

Sursa foto: digisport.ro

Prima reacție după conferinta de azi: „Mai bine aducem traducător decât atacant!”

Share and Enjoy !

0Shares
0 0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *