fbpx

Primăria orașului, dată în judecată de elevi!

Primăria orașului Râmnicu-Vâlcea este chemată în judecată de Asociația Vâlceană a Elevilor. Potrivit reprezentanților Asociației, Primăria încalcă legea cu privire la accesul elevilor la bursele școlare.

Reprezentanții Asociației susțin că au ajuns la judecată deoarece așteaptă de trei ani ca Primăria să-și facă datoria și să le dea elevilor ceea ce li se cuvine în mod legal.

După 3 ani care elevii vâlceni au așteptat ca legea să fie respectată și bursele școlare să fie alocate, suma infimă acordată burselor în bugetul local pe anul 2019 al Mun. Rm.Vâlcea a fost chiar scăzută de la 200.000 la 161.000 RON. Însă nici măcar banii aceștia pot ajunge la elevi, deoarece Consiliul Local Râmnicu Vâlcea nu a adoptat Hotărârea prin care se stabilesc numărul de burse și cuantumul lor. Miile de elevi vâlceni îndreptățiți să primească o bursă socială au început ieri școala, primind doar promisiuni și încă așteptând ca Primăria să respecte legea pentru al 3-lea an la rând.

În martie, la dezbaterea bugetului local, AVE a solicitat includerea burselor în Bugetul local după 2 ani de absență abuzivă. Am reclamat faptul că Primăria acordă de 3 ori mai mulți bani unui festival de muzică decât elevilor care au nevoie de burse sociale și olimpicilor. Răspunsul a fost agresiv, dar lipsit de substanță”, au declarat reprezentanţii Asociaţiei pentru Jurnalul Olteniei.

Reprezentanții spun că niciun elev nu a primit vreo bursă, deși au trecut 6 luni de la solicitarea pe care au făcut-o.

Regretăm că apelul nostru pentru respectarea legii nu a fost ascultat de autorități. Drept urmare, după ce am încercat toate căile amiabile, și nemaiavând nicio altă opțiune legală la dispoziție, astăzi am procedat la chemarea în judecată a Primăriei Municipiului Râmnicu Vâlcea pentru încălcarea articolului 82 din Legea Educației 1/2011 – privind obligația autorităților locale de a acorda burse de performanță, de merit, de studiu și burse sociale. Legea Educație nu este opțională. Drepturile Elevilor nu sunt opționale. Elevii merită ca legea să fie respectată”, au adăugat reprezentanţii Asociaţiei Vâlcene a Elevilor.

În 3 minute poți să vezi și: Presa scrisă moare! O prestigioasă revistă de modă îşi încetează apariţia în print

Exclusiv! Alarmă în opoziție: știrea lui Dindirică este reală!

Doi alb-albaștri s-au certat înainte să joace împreună!

Share and Enjoy !

0Shares
0 0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

0Shares
0 0