Județul Dolj, primul loc pe țară ca număr de șomeri

Județul Dolj este, potrivit Agenției Naționale pentru Ocuparea Forței de Muncă, pe primul loc pe țară ca număr de șomeri

Județul Dolj are cei mai mulți șomeri, mai exact 23. 331 de persoane care nu dețin un loc de muncă. Se pare că, oltenii care nu dețin locuri de muncă sunt din ce în ce mai mulți. Rata șomajului în Dolj este de 8,80%, mai mare comparativ cu media națională  care era de 4,23% la finalul anului trecut, conform AGERPRES.

Ford România, cel mai mare angajator din județul Dolj

Constructorul de automobile Ford România este principalul angajator al oltenilor, fiind pe primul loc la angajari din județul Dolj. Se pare că, majoritatea oltenilor sunt angajați la companii private, cum ar fi Ford, și nu la cele publice. Ford România a angajat peste 4 000 de olteni.

Al doilea angajator din Dolj este Sucursala Regională de Căi Ferate Craiova cu peste 3 000 de angajați, urmat de Spitalul Clinic de Urgență Nr 1 și o firmă privată de call-center din Craiova. Se pare că oltenii găsesc mult mai repede de muncă în instituțiile private decât în cele publice.

Doljul rămâne în continuare județul cu cel mai mare număr de șomeri din țară, peste 23.000, majoritatea oltenilor fiind angajați în instituții private.

 

Doi români arestați în Berlin. Vezi de ce http://bit.ly/2odUInF

Share!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *