27.8 C
Craiova
sâmbătă, aprilie 13, 2024

Jurgen Klopp pleacă de la Liverpool

Jurgen Klopp pleacă de la Liverpool: „Ce știu 100% sigur este că nu voi mai antrena niciun club”

Jurgen Klopp, în vârstă de 56 de ani, a oficializat decizia de a se retrage de la conducerea echipei Liverpool la sfârșitul sezonului în desfășurare. Comunicatul a fost emis prin intermediul site-ului oficial al clubului englez. De asemenea, antrenorul german a exprimat starea sa de epuizare și a subliniat că nu dorește să mai ocupe poziția de antrenor în acest moment.

Jurgen Klopp pleacă de la Liverpool: „Nu voi mai antrena niciodată”

Prin intermediul site-ului oficial al clubului Liverpool, Jurgen Klopp a transmis un mesaj care a surprins întreaga planetă. Cu o declarație neașteptată, antrenorul german a anunțat că actualul sezon este ultimul său la Anfield. Klopp s-a alăturat echipei în 2015, preluându-și responsabilitățile de la Brendan Rodgers. După o perioadă de opt sezoane, în care a adus primul titlu de Premier League la Liverpool și a câștigat o Ligă a Campionilor, Klopp se pregătește să părăsească clubul la finalul acestui sezon.

„Acum, spun că nu voi mai antrena niciodată. Dar nu știu ce aduce viitorul, fiindcă nu am mai fost în această situație. Ce știu 100% sigur este că nu voi mai antrena niciun club din Anglia vreodată, în afară de Liverpool. Sunt 100% sigur. Cel puțin un an nu voi mai antrena nimic”, a declarat Klopp. 

Principalul pericol pentru poarta lui Popescu! Sorin Cârțu avertizează: „Pentru el îți iei măsuri speciale”

„Voi pleca la finalul acestui sezon. Înțeleg că e o decizie șocantă pentru mulți, dar voi încerca să explic. Iubesc absolut totul la acest club, oraș, suporteri, echipă. Dar iau această decizie pe care sunt convins că trebuie să o iau. Nu mai am energie. Știam de mai mult timp că trebuie să o anunț. 

Nu mai pot face meseria, încă o dată și încă o dată etc. După toate lucrurile prin care am trecut, respectul și dragostea mea au crescut pentru voi. Vă datorez adevărul, iar ăsta e adevărul. Simt că sunt, cum să spun, în criză de energie”, a declarat Klopp în cadrul unui interviu pentru Liverpool TV.

„Vreau să trăiesc ca un om normal, cât se mai poate”

Klopp a anunțat că decizia era una necesară, pentru că vrea să trăiască precum „un om normal” de acum înainte.

Când am venit aici am spus că sunt The Normal Guy. Și spun eu că am rămas The Normal Guy, deci voi încerca să îmi trăiesc viața cât se mai poate ca un om normal. Nu vreau să aștept până sunt prea bătrân ca să fac asta. E momentul ideal pentru mine, cât și pentru club. Fiindcă nu mai pot face această meserie. Nu sunt fericit cu decizia, dar trebuia să o iau”, a spus Jurgen Klopp.

„Sunt OK, sănătos. Nimeni nu trebuie să fie îngrijorat în această treabă. Am informat clubul din noiembrie. Când am stat să plănuiesc noul sezon, mi-a venit gândul că nu mai sunt aici, nu mai pot.  Am fost surprins de gând, dar atunci a început. A fost un sezon trecut foarte extenuant. E surprinzător că decizia a rămas secretă până acum. Stafful meu trebuia, totuși, să știe din timp, la fel și clubul. De asta am vorbit acum. Peste ani, rolul meu la Liverpool a fost dominant. E prima dată când trebuie să iau o asemenea decizie, e mai bine să o fac mai devreme, decât prea târziu”, a declarat Klopp.

„Când am semnat un nou contract, în 2022, aveam impresia că pot să fac orice”

Deși a anunțat că pleacă, Jurgen Klopp că rămâne concentrat până la finalul sezonului.

„Vom avea o conferință de presă. Dar apoi sunt 100% aici, în sezon. Mai avem 30 de meciuri. Nu vreau ca meciurile să devină o chestiune despre mine.  Clubul nu a deschis șampania când a auzit. Ne-am apropiat în timp și când i-am informat, au știut că nu spun lucrurile astea lăsând o portiță să mă răzgândesc. Nimeni nu trebuie să se îngrijoreze în ceea ce privește abordarea mea, voi fi 100% cu gândul la următoarele meciuri.

Nu am avut această problemă cu energia, niciodată. Când am semnat un nou contract, în 2022, aveam impresia că pot să fac orice. Dar nu se mai poate. Încerc să explic asta tuturor. Sunt ca o mașină sport, nu cea mai bună, dar una destul de bună. Pot merge cu peste 150km/h, dar sunt singurul care vede că acul de carburant coboară”, a mai declarat Klopp.

Related Articles

Accesează-ne și aici!

Latest Articles