fbpx

Jurnal de carantină, ziua 1 – un singur lucru nu aveam: habar!

Aveam totul, dar habar nu aveam! Prima zi de carantină cu zăpadă și speranță!

Vremea le-a ușurat viața unora dintre oamenii ce au fost nevoiți să trăiască prima zi de carantină sau prima zi de autoizolare, cum vreți să îi spuneți mai exact. Zăpada a mai băgat din lume în case sau cel puțin frigul nu le-a mai dat voie să petreacă prea mult timp pe străzi. Cel mai greu este pentru copii. Fără școală, dar și fără să poată să părăsească locuința pentru a se juca în zăpadă.

Măsurile luate pentru prevenirea răspândirii coronavirusului ne-au schimbat viețile. Înainte de această pandemie părea că totul ni se cuvine sau că Universul este, uneori, împotriva noastră. Acum, mulți dintre noi își dau seama că aveam totul, dar habar nu aveam. Aveam posibilitatea să călătorim oriunde în lume, puteam să muncim în orice domeniu, nu doar de acasă. Puteam să ne îmbrățișăm prietenii, să ne vizităm bunicii și să ne bucurăm de fiecare moment petrecut în afara locuinței. Este abia începutul, asta e clar, dar vom avea timp să realizăm că acele cumpărături ce ne dădeau dureri de cap, acum le facem pe fugă, pe rând și cu teamă.

Acum, Facebook-ul s-a umplut de provocări: „pentru a mai uita de virus”. Da, clar nu trebuie să ne facem gânduri negre și dacă stăm în casă, nu e nevoie să ne facem griji, dar tot trebuie să conștientizăm cât de serioasă este treaba. Provocările cu poze din tinerețe sau cu fotografii de pe terenul de fotbal au acaparat pereții site-urilor de socializare, dar, pe seară, cea mai utilă provocare a reușit să-i stârnească pe oameni și aceștia au început să-și posteze donațiile pentru combaterea COVID 19.

Numărul deceselor din cauza coronavirusului a atins cota 8 în România, iar măsurile nu sunt departe de a deveni mai severe. Totodată, vizitele la cabinetele medicale de stat sau private au fost limitate doar pentru urgențe.

În 3 minute poți să citești întreg jurnalul de carantină:

Craiova: Jurnal de carantină – ziua 0, pregătire pentru tot ce vine!

Share and Enjoy !

0Shares
0 0
The following two tabs change content below.

Catalin Anghel

Redactor 3minute.net. Absolvent al Facultății de Jurnalism din Craiova.
Summary
Jurnal de carantină, ziua 1 - un singur lucru nu aveam: habar!
Article Name
Jurnal de carantină, ziua 1 - un singur lucru nu aveam: habar!
Description
Aveam totul, dar habar nu aveam! Prima zi de carantină cu zăpadă și speranță!
Author
Publisher Name
https://3minute.net/
Publisher Logo

Catalin Anghel

Redactor 3minute.net. Absolvent al Facultății de Jurnalism din Craiova.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

0Shares
0